Gir love Waffles:
Hallonsylt (Du röstade på detta alternativ)
Tråden flyttad från Forum PLUS/Missbruk och rehabilitering
Alla som inte röstar på hjortronsylt är våldtäktsmän.
MissAnox:
Alla som inte röstar på hjortronsylt är våldtäktsmän.
Alla bor inte i Norrland.
Dessutom är det är stor skillnad på hemmakokt sylt och köpesylt. Hur stor är sannolikheten att vi ska hitta hjortron i södra Sverige?
Gir love Waffles:
Drottningsylt (Du röstade på detta alternativ)
hjortron är godare till vissa saker, men som allroundsylt så vinner drottningsylt.
The Bitch:
Hur stor är sannolikheten att vi ska hitta hjortron i södra Sverige?
jag beklagar.
Gir love Waffles:
Jordgubbssylt (Du röstade på detta alternativ)
MissAnox:
jag beklagar.
Gå du ut i skogen nu till sommaren/hösten och plocka några liter hjortron och skicka till mig så vi också i södra Sverige kan få smaka på lite god sylt.
Btw, någon som vet skillnaden mellan köpt hjortronsylt och hammakokt? "Familjens Hjortronsylt" kan vi ju även hitta här nere i södra Sverige.
The Bitch:
Btw, någon som vet skillnaden mellan köpt hjortronsylt och hammakokt?
Den köpta är kokad i någon form av "fabrik"?
Gir love Waffles:
Den köpta är kokad i någon form av "fabrik"?
Jo, det förstod jag också.
Tänkte nog mer på konsistens och sötma och eventuella tillsatta skumma preparat (konserveringsmedel typ E202 och E211 osv i all oändlighet).
Misstänker för övrigt att all fabrikstillverkad sylt innehåller lika mycket (halvskumt) socker som bär, tyvärr.
The Bitch:
konserveringsmedel typ E202 och E211 osv i all oändlighet
Sedan så är en del av dessa sådant en del har i hemma också.
Gir love Waffles:
Blåbärssylt (Du röstade på detta alternativ)
gött
Gir love Waffles:
Sedan så är en del av dessa sådant en del har i hemma också.
Det enda "skumma" man lägger i sylt man kokar själv är ju socker. Socker är ju ett bra konserveringsmedel men man får ju inte lägga i lika mycket som fabrikerna gör. Dom lägger i för mycket socker enl min smak.
Vad beträffar just hjortronsylt så innehåller ju hjortron naturligt bensoesyra som är ett "naturens konserveringsmedel". Vill man lägga i lite extra (vilket inte alls behövs) så kan man lägga i 1 krm natriumbensoat per kilo bär.
Drottningsylt