Självfallet lider djuret av slakt… "speciellt" av halal och kosher.
I själva verket hinner djuret förlora medvetandet och bli hjärndöd i och med att halspulsådern kapas liksom syretillförseln.
Dödsryckningarna som uppstår är precis som det låter, ett likfenomen. Det betyder att kroppen börjar krampa när muskulaturerna tappas på blod.
Nazisterna gjorde metoden tabu under 1930-talet, ska man våga sig på att dra en vild gissning om varför?
Det ser vidrigt ut, men är det lika vidrigt som när sprattlande tuppkycklingar mals ned levande? Halal har trots allt sina uppenbara begränsningar när det kommer till löpande-band-metoden.
Tekniken har prövats och bedömts som smärtfri inom vetenskapen av bland andra den framgångsrike professorn Schulze.
Så är det ditt eget samvete eller djuret du skonar?
den här tråden passar inte särskilt bra som en frågetråd utan jag föreslår att du startar en snacktråd om ämnet istället.
tråd låst
//mod