Aviseringar
Rensa alla

Han vill dö, hur hjälper jag?


Ämnesstartare

Hej!
Det är så att jag har en vän som verkligen är less på livet! Han har nästan inga vänner, ingen släkt som bryr sig, "varit" deprimerad, föräldrar som har missbrukat. Han blev avvisad & misshandlad.. Han tog sig från landet och tillbaka till Sverige men har nu panikattacker och påstår sig må dåligt varje kväll då han är fast i nuet och det förfluta, han ser ingen bra framtid. Han har haft pshykologhjälp men det har inte hjälpt honom säger han.

Han skulle ville gärna ta livet av sig ikväll sa han. vi har skrivit hela kvällen fram tills nu och jag har försökt ge honom mina bästa tips på att bli av med ångest och massor av texter med motivation om varför han faktiskt borde fortsätta leva. Han motsäger sig dem och tycker att han är värdelös och förtjänar inget samt att jag slösar min tid.

Kort sagt: Jag ska träffa honom imorgon kl.11:00 och vi ska prata. Jag vet inte vad jag ska säga till honom. Har någon råd? Snälla jag har försökt men har nu slut på idéer. Han vill dö, hur hjälper jag?


   
Citera
Ämnesstartare

Tänkte ej på att klockan var över 00:00. Menade alltså kl 11:00, 5 augusti.


   
SvaraCitera

Va nära han e du brud elr? Isf krama och pussa på han lite kärlek kan hjälpa för stunden iaf sen försök få ut han från huset så mkt du kan 


   
SvaraCitera

Det är inte direkt ditt ansvar att ta vara på hans mentala hälsa, även om man är orolig för personen det handlar om är det inte riktigt vårat jobb att ''rädda dom''. Om du känner någon akut rädsla för honom får du bara ringa akutpsyk på honom och få han involuntär inlagd ett tag och se vad som händer där efter. 


   
SvaraCitera