Aviseringar
Rensa alla

Har du brutit mot lagen någon gång?


Upphovsrättsbrott, olaga hot, störande av allmän ordning, olovlig körning, druckit på allmän plats emot kommunens föreskrifter osvosvosv


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

spiralfjader:
Ge dig. Det är tillåtet att putta en skottkärra framför sig. Vad är skilnaden. Sluta att betrakta lagboken som en bibel och inse att det finns mängder med brister i den. Om alla lagar vore felfria varför ändras dom då med jämna mellanrum för tror du Shockerad

Skillnaden är att en skottkärra inte är ett motorfordon och inte kan göra lika stor skada som en MC. Dock kan jag lova dig att om du i berusat tillstånd skulle åka i en skottkärra på en vanlig väg skulle du definitivt bli åtalad för någon form av trafikbrott. Kanske inte rattfylleri, men utan tvekan vårdslöshet i trafik. Lagen har inte fel, aldrig någonsin. Ni som har fel är ni som anser att lagen ska anpassa sig efter era egoistiska behov. Vi har gemensamt röstat fram våra lagar och även om man inte gillar lagen är det ens förbannade plikt att följa den fram tills att man kan uppnå majoritet i riksdagen för att få den ändrad.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

V.J.: om du i berusat tillstånd skulle åka i en skottkärra på en vanlig väg

hahahahah jag dör hahahahah

"hur tar du dig till jobbet idag då?"
"bilen är på service så jag åker i min skottkärra"Mycket glad

V.J.: Skillnaden är att en skottkärra inte är ett motorfordon och inte kan göra lika stor skada som en MC

Den logiken... att putta på en skottkärra kan inte göra lika mycket skada som att leda en MC hahahah

Hjärta


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Storchen84: hahahahah jag dör hahahahah

Jag finner inte mitt inlägg det minsta lustigt.

Storchen84: Den logiken... att putta på en skottkärra kan inte göra lika mycket skada som att leda en MC hahahah

Eftersom skottkärra inte är ett motorfordon. Säger sig självt.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

V.J.: Eftersom skottkärra inte är ett motorfordon. Säger sig självt.

Du puttar en skottkärra. Du leder en motorcykel. Same shit different name. Säger sig självt.

Hjärta


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Storchen84: Du puttar en skottkärra. Du leder en motorcykel. Same shit different name. Säger sig självt.

Nej, för skottkärra är inte ett motorfordon. Vad är det som är så svårt med att förstå det?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

V.J.: Vad är det som är så svårt med att förstå det?

Vad spelar det för roll vad det är man puttar på eller leder? Hela poängen är att man puttar eller leder det o inte åker omkring på fyllan som en dåre. Båda gör lika mycket/lika lite skada, hur kan du låtsas vara så dum att inte förstå det? Jag menar... jag vet att du trollar, men come on...

Hjärta


   
SvaraCitera

V.J.: Svårt att säga sådär svart eller vitt. Det finns tidigare fall där folk har blivit dömda för att ha lett både bil, mc och moped berusade även fast motorn inte har varit igång. I de fall har deras ledande ansetts utgöra "förande av ett motordrivet fordon" som är kravet för att rattfylleri ska kunna komma ifråga, men det beror mycket på de aktuella omständigheterna.

Här finns utskrift från domar av HD ang just sådant här.

https://lagen.nu/dom/nja/2011s77

Du glömde bort att besvara...

Yamaha biker: En fråga... Leda mc på cykelbana


   
SvaraCitera

V.J.: Självklart ska lagen även gälla poliser och domare, men två fel gör så att säga inte ett rätt. Bara för att det finns poliser och domare som inte följer lagen så är det inte ett frikort till att inte själv göra det. Kom dessutom ihåg att någon skuld måste vara bevisad utom allt rimligt tvivel för att vederbörande ska bli fälld för brott och om nämndemännen och lagmannen inte bedömer att så har skett så måste de frikänna vederbörande.

Det fanns ju en tid när det var förbjudet att gå mot "röd gubbe"... dvs det var straffbart. Men började bara en gå så sekunderna senare gick alla mot röd gubbe.

V.J.: Påstår de ja, men förr eller senare kommer de att tröttna på cannabis om det nu stämmer och gå vidare till heroin och kokain. Detta vet jag av erfarenhet från att ha talat med missbrukare.

I det fallet får jag dessvärre påstå att du har helt fel. Om det beror på att du är för dåligt påläst eller om du har blivit felinformerad rent allmänt är för mig okänt.

Man kan ju ta tre exempel på länder som har väldigt "legaliserat synsett" på alla droger... Holland, Schweitz och Portugal. I dessa länder hamnar inte tunga heroinmissbrukare/dealers på kåken som i Sverige. Självklart har de även ett mycket fri syn på Cannabis. Och kan du tänka dig - procentuellt har Sverige flest tunga heroinmissbrukare än jämfört med både Holland, Schweitz och Portugal. Trots att Sverige är det land i Europa där det nästan räcker med att man står och diskuterar Cannabis på gatan för att snutjävlarna och åklagarna ska vara framme och låsa in Cannabisrökaren på sluten anstalt.

Ska kanske tillägga att jag personligen är mycket stor motståndare till alla droger UTOM Cannabis!!!

V.J.: Så hur tar du dig dessa 12 mil mellan puben och din bostad? Går?

Det är långt gångavstånd mellan pubar och restauranger och där man kan hitta alla svart-taxi-bilar. Så där är svaret - SVART TAXI! Nej, jag kör ALDRIG ALDRIG ALDRIG motorfordon berusad. Jag cyklar knappt med alkohol i kroppen. Är nog alldeles för rädd om mitt eget liv för att utsätta mig för sådana faror.

V.J.: Jo. Artisterna äger sina låtar och går miste om intäkter vid fildelning.

Försäkringsbolagen är ju väldigt pigga på att ersätta både det ena och det andra när begreppet STÖLD ÄR BEVISAT! Lite märkligt att inte alla artister kan utnyttja sina försäkringar om nu verkligen begreppet STÖLD är UPPFYLLT enl BROTTSBALKEN!

V.J.: Jag är varken polis eller jurist...än. Däremot var båda mina föräldrar framstående jurister och jag ska följa i deras fotspår. Just nu jobbar jag som sekreterare på en advokatbyrå och ska till hösten börja läsa juridik för att så småningom bli åklagare.

Hoppas att du blir en bra åklagare. En bra åklagare "saltar och sockrar" inte det begågna brottet. Jag var vittne till en tjejkompis som hade stulet en bikini i en affär och vid huvudförhandlingen så fick jag en uppfattning att min vän hade stulet hela jävla klädbutiken. Det var nästan så åklagaren krävde påföljd för grov stöld vilket skulle innebära ett värde av fem basbelopp fast bikinin bara kostade ett par hundralappar. Tumme ned

Jag förväntar mig naturligtvis att de som ska "representera lagen"  dvs allt ifrån snutar, jurister, åklagare mfl följer lagen som ett helgon och aldrig under sitt liv begår en brottslig gärning. Gör dom det borde de dömas till 10 x det straff som lagboken säger!!!


   
SvaraCitera

Du har helt rätt Yamaha Biker. Åklagare är riktiga jävla as.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Yamaha biker: Du glömde bort att besvara...

Jaha, du ville ha svar på trådskaparens inlägg. Well. Användaren miikos citerar ju lagtexten redan i inlägget nedan.

Trafikförordning (1998:1276)

1 kap. Allmänna bestämmelser

4 § Bestämmelserna om trafik med fordon gäller i tillämpliga delar även den som rider och den som leder eller driver kreatur.
Bestämmelserna om gående gäller även den som
1. åker skidor, rullskidor, skridskor, rullskridskor eller liknande,
2. för, leder, skjuter eller drar sparkstötting, lekfordon eller liknande fordon,
3. leder, skjuter eller drar cykel, moped, motorcykel, barnvagn eller rullstol, eller
4. för ett motordrivet fordon avsett att föras av gående.

Bestämmelserna om gående gäller även den som i gångfart själv för
1. en rullstol, eller
2. ett annat eldrivet fordon, utan tramp- eller vevanordning, som är att anse som en cykel. Förordning (2010:1100).

Yamaha biker: Det fanns ju en tid när det var förbjudet att gå mot "röd gubbe"... dvs det var straffbart. Men började bara en gå så sekunderna senare gick alla mot röd gubbe.

Det är fortfarande straffbart om du genom att gå mot röd gubbe orsakar en trafikolycka.

Yamaha biker: I det fallet får jag dessvärre påstå att du har helt fel. Om det beror på att du är för dåligt påläst eller om du har blivit felinformerad rent allmänt är för mig okänt.

Jag har inte fel. Det är bara att titta på missbrukarna på parkbänkarna och vad de började med.

Att Holland, Schweiz och Portugal skulle ha färre heroinmissbrukare än Sverige behöver inte ha något som helst med att göra att våra lagstiftningar när det gäller cannabis skiljer sig åt. Det finns trots allt en anledning till att de flesta länder i världen har det kriminaliserat.

Yamaha biker: Det är långt gångavstånd mellan pubar och restauranger och där man kan hitta alla svart-taxi-bilar. Så där är svaret - SVART TAXI! Nej, jag kör ALDRIG ALDRIG ALDRIG motorfordon berusad. Jag cyklar knappt med alkohol i kroppen. Är nog alldeles för rädd om mitt eget liv för att utsätta mig för sådana faror.

Ok, så du bidrar till en annan kriminell verksamhet. Min sympati för dig ökar inte direkt.

Yamaha biker: Försäkringsbolagen är ju väldigt pigga på att ersätta både det ena och det andra när begreppet STÖLD ÄR BEVISAT! Lite märkligt att inte alla artister kan utnyttja sina försäkringar om nu verkligen begreppet STÖLD är UPPFYLLT enl BROTTSBALKEN!

Det är för att brottsrubriceringen inte är stöld, men däremot går det att likställa med stöld.

Yamaha biker: Hoppas att du blir en bra åklagare. En bra åklagare "saltar och sockrar" inte det begågna brottet. Jag var vittne till en tjejkompis som hade stulet en bikini i en affär och vid huvudförhandlingen så fick jag en uppfattning att min vän hade stulet hela jävla klädbutiken. Det var nästan så åklagaren krävde påföljd för grov stöld vilket skulle innebära ett värde av fem basbelopp fast bikinin bara kostade ett par hundralappar. Tumme ned

Jag kommer att bli en mycket bra åklagare. När jag har blivit lite varm i kläderna ska jag satsa på att bli riksåklagare. Har ju trots allt goda kontakter med flera i regeringen så det kommer nog inte vara något problem.

Vad gäller din kompis är jag övertygad om att åklagaren hade sina skäl för att åtala henne för grov stöld. Jag tänker inte motsätta mig en framtida kollegas beslut baserat på hörsägen. Vad blev påföljden?

Yamaha biker: Jag förväntar mig naturligtvis att de som ska "representera lagen" dvs allt ifrån snutar, jurister, åklagare mfl följer lagen som ett helgon och aldrig under sitt liv begår en brottslig gärning. Gör dom det borde de dömas till 10 x det straff som lagboken säger!!!

Nu kan jag inte svara för andra, men personligen har jag aldrig någonsin brutit mot lagen. Poliser, åklagare etc som gör det ska givetvis mista sitt arbete och dömas till samma påföljd som någon icke lagrepresentant skulle ha gjort inom lagens utrymme.


   
SvaraCitera