Aviseringar
Rensa alla

Har du sömnproblem?


För mig äre perioder. Samt om jag har krökat, då är dygnsrytmen.

Kan nån förklara varför jag alltid vaknar 04:49? Jag somnar ju helt olika tider, ställer klockan på 04:50 men vaknar en minut innan... Det är bra och då men fortfarande konstigt.


   
SvaraCitera
Etanol

StekarenKan nån förklara varför jag alltid vaknar 04:49? Jag somnar ju helt olika tider, ställer klockan på 04:50 men vaknar en minut innan... Det är bra och då men fortfarande konstigt.

Haha känner igen mig! Men det är dock inför dagar som man är mer spänd inför man vaknar precis nån minut innan klockan ringer Tumme upp


   
SvaraCitera

Hej,

Jonas Partheen heter jag och jobbar som journalist på Sveriges Radio.

Jag har läst inläggen där ni förklarar att ni har svårt att somna och just nu gör jag inslag om ungdomar med sömnproblem. Skulle vara jättesnällt om du kan höra av dig på jonas.partheen@sr.se eller 0500-773035, för att berätta mer om just dina problem.

Jag är intresserad av din berättelse oavsett om du vill vara med i radio eller bara dela med dig av den för att jag ska kunna få en bättre förståelse. Du har rätten att vara anonym!

Hoppas vi hörs!

Jonas Partheen
Reporter, P4 Skaraborg


   
SvaraCitera

time: Ja, jag lider av sömnproblem

har rökt cannabis väldigt regelbundet tidigare så är ganska ovant att somna helt nykter, måste stänga av tankarna manuellt men det tar ändå typ en "timme", bör gå över inom någon vecka


   
SvaraCitera

Venne hur det är osv, har nog varit stressad det senaste men.


   
SvaraCitera

time: Ja, jag lider av sömnproblem


   
SvaraCitera

Tror många inbillar sig att dem lider av det iaf. Känns lättare för dem att skylla på nått.

 


   
SvaraCitera

Sover inte så mycket för närvarande, troligtvis på grund av stress i kroppen. Att somna har förvisso alltid tagit evigheter (det är ett jäkla projekt att stänga av hjärnan och få ner pulsen, fattar inte hur folk kan slockna efter typ 10 min), men för några veckor sedan kunde jag åtminstone sova utan att vakna stup i kvarten.


   
SvaraCitera

Schism:
Sover inte så mycket för närvarande, troligtvis på grund av stress i kroppen. Att somna har förvisso alltid tagit evigheter (det är ett jäkla projekt att stänga av hjärnan och få ner pulsen, fattar inte hur folk kan slockna efter typ 10 min). Mycket drömmar och uppvaknanden.

Låter jobbigt, finns inget värre än timmarna man bara ligger där o inget händer. Stackare!


   
SvaraCitera

Jag tror att ungdomar förväntas göra så mycket på så kort tid och att i skolan så är "alla likadana" istället för att alla är olika eller att man måste följa en viss mall. Jag tror även som någon skrev längre upp att det beror på mobiler och sociala medier som facebook och instagram & co.

Sen finns det dem som dricker en satans massa energie drycker, äter en massa godis och röker tobak allt för mycket och undrar varför dem har svårt att sova och varför dem är alltid är trötta på morgonen varav jag känner igen mig en heldel innan jag blev en sådan där tråkig person aka la hälsofreak.


   
SvaraCitera