Aviseringar
Rensa alla

Hur ska jag berätta att jag är bi?


Ämnesstartare

Hej! Jag är en kille på 15 år och har på det sistonde funderat på om jag kanske är bisexuell. Jag har vart tillsammans med flera tjejer och jag känner en större dragning till tjejer men ibland kan jag också gilla killar. jag kan tycka att en kille är snygg/söt också, men dock blir jag lättare kär i tjejer. Så jag kanske är bisexuell? Eller är jag bara en osäker tonåring som söker svar? Ibland känner jag inte igen mig själv och flera nätter kan jag ligga vaken och undra "Vem är jag?"... Men jag undrar om hur jag ska berätta detta för just mamma oxh pappa och mina syskon? Jag har redan berättar för min närmsta vän som också är bi, men jag har svårt att berätta för mina föräldrar. Speciellt pappa, han är en med så många fördomar mot allt han inte tycker ska finnas. Han avskyr homosexuella och hans fördomar märks väldigt väl. Jag är rädd att han inte kommer acceptera mig för den jag är. och jag är rädd att mamma kommer bli besviken på mig och mina systrar skratta åt mig.. Hur ska jag, på bästa sätt, kunna berätta för de? Hur ska jag börja? När ska jag säga det? Hur kommer jag in på samtalsämnet? Dessa tankar håller mig vaken på nätterna. Jag blir redan mobbad och utesluten ur gruppen, om de för reda på detta, kommer det bli värre då? Oj. Det är verkligen svårt att bli äldre. 

H


   
Citera
Ämnesetiketter

varför göra så stor sak av det? berätta om det på samma sätt som heteros berättar att de  är heteros... 


   
SvaraCitera

när du har skaffat pojkvän säger du det till dina föräldrar. klart slut. 


   
SvaraCitera
SOMBI

Det är ju inte så att jag känner något behov av att berätta för mamma o pappa att jag kan tänka mig att vara med en tjej ibland, det har väl inte de med att göra


   
SvaraCitera

Tänk inte så mycket på det..det är bara att glömma det kommer att fixa sig. Det försvinner med tiden. Men om du fortsätter men sånna tankar kommer det att stanna kvar. Säg ingenting till någon inte till dina föräldrar eller vänner. Tänk sedan om du säger att du är bi och sedan inser du att du inte är det. då har du spridit falska rykten om dig själv. fortsätt bara att fokucera på tjejer så kommer det att försvinna med tidens tand.


   
SvaraCitera

stressa inte med att berätta det. för det första så är du fortfarande ung och sexualiteten kan spela en många spratt under tonåren. för det andra så tycker jag inte du ska berätta något du inte känner dig helt bekväm med förrän det är nödvändigt. dvs om du inte "behöver" berätta för att du t ex har en ny partner eller så, då tycker jag inte du heller ska känna att du måste. det har inget med dem att göra om du funderar över din sexualitet. 


   
SvaraCitera

Jag kan bara säga hur det var för mig. Jag sa att jag var bi väldigt tidigt och mina föräldrar har väl alltid anat det så det gick bra. Men jag var väldigt nervös innan jag gick ut med det, men det kanske beror på hur sammanhållningen är i familjen.


   
SvaraCitera

Eftersom du inte är säker på att du är bi så tycker jag du inte ska säga något till dina föräldrar. Men om nåt år eller nåt kanske du är säker på det och då kan du ju berätta det. Om du tycker det är jobbigt och inte vågar berätta det så tycker jag du ska skita i det 🙂 för det är ju inte jätteviktigt egentligen att dom vet det. Men om du någon gång skaffar pojkvän så måste du ju såklart berätta det. Dina föräldrar kommer självklart inte bli besvikna, du är ju deras son dom måste acceptera att du gillar killar också. Det är verkligen inget onaturligt. 🙂 Jag känner faktiskt exakt samma som dig.. fast tvärtom då, jag är ju tjej och är också 15. 


   
SvaraCitera

Känner du behov att dina föräldrar vet om dig sexuella läggning? Om svaret är ja - säg att du attraheras av båda könen.  Känner du dig osäker? Vänta lite och låt det smälta in, prova dig fram. 

Sen tror jag inte man behöver göra en så stor grej av det. Jag berättade aldrig för mina föräldrar att jag va gay. Jag bara drog hem min flickvän och då trillade paletten ner för dom. Men eftersom vi lever i ett heteronormativt samhälle så antar de förmodligen att du är hetero. Börja med att ge lite hintar tex. säg att någon ser bra ut när ni tittar på tv, berätta att du har tittat på en gayfilm, ex Brookback Mountain. Alternativt säg bara rakt ut att du är bisexuell, många brukar ha lättare att acceptera det än homo. Eller så kan du göra som jag - säg att du har en pojkvän, om du träffar någon. 

Det beror lite på också hur du tror att dina föräldrar skulle reagera. Har de uttryckt någon form av homofobi och är de accepterande? Eftersom din pappa visat tecken på homofobi så kanske det är lättare att berätta för någon annan i familjen och göra det steg för steg. Min pappa kan tycka ärr bögar på fjolliga osv. men om han träffar en bög så är han ju verkligen inte otrevlig på något sätt. Din pappa kanske är likadan, och eftersom han inte vet om din läggning kan han kanske mena det på skämt eller liknande. 

Många reagerar bättre än man tror. 🙂 Hoppas det fixar sig och att mina råd kommer till nytta! Våga stå upp för den du är. 


   
SvaraCitera