Aviseringar
Rensa alla

Hur viktigt är det att ha vänner egentligen?


Ämnesstartare

Det tär på psyket men det är bättre än att vara omgiven av folk som får en att känna sig ensam. 

Vad tycker ni? Hur viktigt är det egentligen? 


   
Citera

finns ju ganska mkt forskning som säger att det är viktigt med vänner


   
SvaraCitera

Rätt så jävla viktigt


   
SvaraCitera

Absolut fundamentalt.

Tur att hela världen är hela världens bästis.  Väldigt tough love men ändå, beror ju helt på. 🙂


   
SvaraCitera

Beror mkt på personlighet. Känner en antisocial jävel som avskyr människor. Enda gången hen tar kontakt med någon är när hen ser ett behov att att utnyttja den. :/ 


   
SvaraCitera

Ja det är väldigt viktigt eftersom man ibland behöver någon att hitta på kul saker med osv. Själv har jag tyvärr bara ett fåtal vänner och det är inga jag kan träffa så ofta ens, så det känns tufft ibland.


   
SvaraCitera

Stor betydelse om du inte vill framstå som ett freak.


   
SvaraCitera

Nu frågar du efter min åsikt så ;P.

Visst är det viktigt med vänner. Utan vänner är man ensam och har inte riktigt någonstans att vända sig om man inte mår helt 100. Eller om man bara behöver prata ut. Visst, vuxna är bra, men man behöver folk i sin egen ålder också.
Skaffar du vänner som inte får dig att må bra tex genom att trycka ned dig, ger dig kommentarer på hur du ser ut och vem du är, då är dem inte dina vänner. Inte riktiga vänner i alla fall. Vänner finns där för varann. Stöttar varandra. Står upp för varandra. Listan kan göras lång.

För mig är mina vänner viktiga för mig. Utan dem hade jag inte stått här idag och jag hade inte varit den jag är idag. Dem har hjälpt mig igenom riktigt tuffa saker och några av dem mörkaste stunder jag haft igenom mitt liv (var nära att falla in i en depression). Dem har funnits där hela tiden. Vissa har kommit och gått. Men dessa personer har format den person jag är idag.

Så ja vänner är rätt så jävla viktiga.


   
SvaraCitera

Tror det varierar mkt från person till person...

För mig har det aldrig känts sådär väldans viktigt att ha en massa vänner, har alltid trivts ganska bra med att vara mkt för mig själv, men på sista tiden har jag dessvärre börjat känna mig mer och mer ensam 🙁


   
SvaraCitera