Aviseringar
Rensa alla

Kalorier per dag


Ämnesstartare

Jag är 14 år gammal tjej, väger ca 63 kilo, skapligt muskulös och rör på mig ganska ofta. Hur många kalorier bör jag äta per dag?


   
Citera
Ämnesetiketter

Ät tills du är mätt och belåten och haka inte upp dig på kalorier hit och dit. 


   
SvaraCitera

Går inte riktigt att svara på.


   
SvaraCitera

Någon stans mellan ganska lagom och väldigt lagom tror jag är rimligt Tumme upp


   
SvaraCitera

Jo det går visst att svara på. http://matkalkyl.se/rakna-ut-pal.php


   
SvaraCitera

Visst så kan man beräkna någorlunda, hurvida man bör käka för att man skall må så bra som möjligt i bägge sinne och fysik. Dock så är det helt onödigt och omöjligt sålänge man inte arbetare med det eller liknande då det krävs oerhört mycket kunskap och arbete. Hur man är som person/de normalaste/vanligaste dagarna ser ut. Bägge i sinne samt fysik. Samt vilka livsmedel/ingredienser som ger ungefär vad till kroppen.

Nu är det ovan ifall det skalla vara perfektionistiskt vilket är fullständigt onödigt. Istället så har samhället gjort det enklare, att man skall i lagom mängd äta, äta hyfsat nyttigt samt röra sig hyfsat hyggligt.

Alltså, det jag tycker att du skall göra är att äta och röra på dig lagom. Var mätt, men inte för mätt. Rör på dig med inte för mycket. Balans. Det är faktiskt ganska enkelt och görs automatiskt. Du behöver egentligen inte alls tänka på det hela så mycket.
Må bra, du känner det.


   
SvaraCitera
Turbo

   
SvaraCitera