Aviseringar
Rensa alla

Kan någån här svra på ätt bra sätt uta n en massa felstav?


Ämnesstartare

hha lol episk trol stil


   
Citera
Ämnesetiketter
Ämnesstartare

Kappa 123


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

naij


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Snälla nån gör mig till admin, Ben Shapiro är nice men du är en libtard garanteratCool


   
SvaraCitera

Hej, Ben Shapiro här. Jag kan det. DMa mig om du vill veta mer!


   
SvaraCitera

Låten Chocolate Rain handlar om rasism emot svarta amerikaner, men det kan vara svårt att märka, eftersom låttexten består av väldigt bildligt språk.

Tay Zonday beskriver aspekterna av rasismen genom hela låten. Varannan rad av låttexten består av “Chocolate Rain”. “Chocolate” är en metafor för svarta människor, och “Rain” är en metafor för lidande och förtryck. Alltså beskriver “chocolate rain” svårigheterna som svarta amerikaner bemöter.

I första versen sjunger Tay Zonday “raised your neighborhood insurance rates”. Han hävdar att försäkring är dyrare för människorna i ickevita bostadsområden än i vita bostadsområden, trots att bostadsområdena har samma risk.

I andra versen sjunger Tay Zonday “the same crime has a higher price to pay”. Han hävdar att svarta amerikaner får värre straff än vita amerikaner för samma brott under exakt samma omständigheter.

Jag tycker att musiken passar ihop med texten. Texten handlar om ett dystert ämne, så det passar att låten är i tonarten C-moll. Dessutom spelar Tay Zonday mörkare basnoter på pianot i refrängen, vilket får det att låta mer allvarligt, vilket jag tycker passar ihop med texten.

Om jag skulle omarbeta låten, skulle jag byta ut tredje versen med en ny ackordföljd, Cm E° Eb° Gm9. Dimackord för att giva en dystrare ton. Jag använder E° för att E finns i C-dur, så det blir mode mixture. Gm9 för att skapa ett drag tillbaka till Cm, men jag använder Gm9 istället för G9 för att det ska vara ett svagare drag, inte så funktionell harmoni.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

12%20PM.png


   
SvaraCitera