Jag tycker om Nescafe bättre, mer smak i det.
Inget
Jag kör mest riktigt bryggkaffe men ibland när jag inte orkar brygga så kör jag Gevalia Instant Mellanrost. Även det ett kaffe som man bara häller ner i kokande vatten.
Gott bryggkaffe är göttigare än pulverkaffe, men om det inte är starkt som rävgift och pinfärskt så får det va.
man ska inte koka vatten när man gör kaffe, det gär kaffe bittert, så om ni gör snabbkaffe så stäng av innan vattnet börjar bubbla.
man ska pressa/brygga kaffe, ej koka.
silver judas: man ska inte koka vatten när man gör kaffe, det gär kaffe bittert, så om ni gör snabbkaffe så stäng av innan vattnet börjar bubbla.
man ska pressa/brygga kaffe, ej koka.
Det där är väl en sanning med modifikation. Sant är att man inte ska brygga på kokande vatten men det är helt ok att låta vattnet koka upp först och sedan låta vattnet svalna några grader (ca 92 - 96 grader) innan man startar bryggningen.
Vad jag syftade på i mitt inlägg ovan är att det faktiskt finns vissa som bara tar varmvattnet direkt ur kranen och häller ner snabbkaffet i vilket naturligtvis är totalt fel. Kaffe ska göras på kokande vatten (ca 92 - 96 grader) medans däremot vissa elbryggare bara kommer upp i 81 grader vilket är alldeles för låg temp.
Fast mitt favoritkaffe är...
Bryggkaffe alla gånger.
Detta med skummad mjölk = kärlek.
Hemligheten med drickbart pulverkaffe är att köpa mörkrost och försluta förpackningen noga.
Denna är bättre smakmässigt än komjölk.
Denna smakar bättre än komjölk.
Man har ju vissa principer. Nescafé är mer kaffe för krigs och ransoneringstider än något man bör dricka i fredens norden.
Pulverkafää
Nescafe kommer inte på tal.
Möjligen vid situation som dazed beskriver, då det är för den rena överlevnaden.
Inget.