Yamaha biker: Det är väl upp till var och en vad man köper och vad man vill betala.
ja men som jag sa, min plånbok är viktigare än vad jag vill äta just nu
Yamaha biker: Även frysta måste ex friteras. Du kan inte ta pommen direkt från fryspåsen... låta dom tina upp... och äta dom.
va? jag lägger dem i ugnen, som jag skrev
behövs fan ingen djävla, onödig fritös för frysta pommfritt
kan användas men ej nödvändigt
Yamaha biker: Vanlig kokt potatis är väl nyttigare än vad pommes är!
ja? det är ju det jag menat hela tiden
och att stekt är nyttigare än friterad
och ja, olivolja är nyttigt och går att använda för fritering men vill man behålla vikten eller gå ned så ska man inte äta mer pommfritt än kokt/stekt potatis
onödig
fast behöver en fritös också
är ej badass nog för att handskas med kokade oljor i kastrull på spis
ysomiwhy: Ja, för att den är praktisk
om man ofta gör pommes är det rätt praktiskt.
gör det ej sj dock
Yamaha biker:
Men man måste ha en frityrmaskin också och frityrolja för att få supergoda pommes.
funkar nog minst lika bra om man kör i kastrull med termometer.
ysomiwhy: ja men som jag sa, min plånbok är viktigare än vad jag vill äta just nu
Det viktigaste är nog vad du får i dig vad beträffar vitaminer och mineraler.
ysomiwhy: va? jag lägger dem i ugnen, som jag skrev
Jag vill minnas att ju just skrev...
ysomiwhy: finns även frysta som jag brukar köpa. kan dock inte köpa sådana nu eftersom jag saknar ugn.
ysomiwhy: ja? det är ju det jag menat hela tiden
och att stekt är nyttigare än friterad
Kokt är nyttigare än både stekt och friterad.
ysomiwhy: och ja, olivolja är nyttigt och går att använda för fritering men vill man behålla vikten eller gå ned så ska man inte äta mer pommfritt än kokt/stekt potatis
Huruvida kokhydrater som i princip bara potatis innehåller är "onyttigt" är väl tveksamt. Både olivolja och rapsolja är hyfsat nyttiga fetter.