Aviseringar
Rensa alla

Regeringen höjer bränsleskatten


Ämnesstartare

qazedctgb:

man får ju dra av på skatten för långa resor till och från jobbet

Jotack. Deras kalkyl täcker dock inte upp så mycket av den FAKTISKA kostnaden som bilpendling och bildägande innebär som "man" alltid tror innan... 

Dragit av resersättning varje år (vet att det är inkomstbaserat) och har haft arbete till och från, dock hade jag 1-år i sträck 2013 och det blev inte många kronor tillbaka. 

Det är en ganska ond cirkel hela skiten, man har att välja på att köra bensinbil vilket i sig är lägre skatt, ca 2000, men bilarna drar närmare litern/mil.
Eller köpa en gammal diesel som körs på 0.5-0.7 men med en årsskatt som ligger på 4-9000kr beroende på ålder/modell. För att vara ekonomiskt försvarbart brukar det sägas att det lönar sig om man kör över 3000mil/år.
Finns ju miljöbonus på nyare bilar, men då ska man mumsa upp 350 sardiner och ett bilägande som heter duga.. 

Bästa vore ju om man kunde göra något åt kollektivtrafiken. Jag ser fan ingen positiv trend här ute. Västtrafik höjer ständigt biljettpriset och tar bort linjer utmed landsbygden. Sedan jag tog studenten 2012 har det försvunnit TVÅ olika linjer från exempelvis bara min lilla by, och det är en jävla massa hålor härikring. Bor i Skaraborg/Västergötland vilket i sig har en relativt befolkningstät landsbygd. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ruttenfisk: Fast det gäller att väga fördelar mot nackdelar. Bara för att det i någon mån påverkar miljön positivt betyder inte det att det är värt nackdelarna. Därmed tycker jag att det är bättre att satsa på forskning för att göra miljövänlig teknik mer attraktiv istället för att försöka skrämma bort folk från fossila bränslen. Således skulle skattehöjningen kunna vara bra, men enbart om pengarna exklusivt går till forskning och kollektivtrafik. I sig är skattehöjning av bensin och diesel en väldigt ineffektiv metod som slår hårt mot både privatpersoner och näringslivet.

Precis min åsikt!


   
SvaraCitera

rbb: Ökade bränslekostnader slår inte bara mot privatpersoner, utan mot hela industrin och även mot jobb.

miljökattastrofer gör det med ^^


   
SvaraCitera

   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Invandringen ska naturligtvis betalas för. Invandring som bara leder till utanförskap, splittring, kriminalitet och som dessutom inte hjälper särskilt många människor. Kvittot läggs på svensk landsbygd.

Obegripligt hur folk fortfarande kan försvara detta vansinne.


   
SvaraCitera