Aviseringar
Rensa alla

Sex och samlevnad


annam
Ämnesstartare

- Denna tråd rör folk som har haft sexualkunskap -

Jag och min polare håller på med att förbättra svenska skolors sexualkunskap eftersom de flesta eleverna vi har pratat med har alla haft en dålig upplevelse.

Vi vill att de ska ta upp jämnlikhet, könsroller, genus, ''body imagine'', sex online, sex sms, telefonsamtal och videosamtal, våldtäkt, sexuella trakasserier och övergrepp, drinka, röka, droga mm under lektionerna.

Skulle vilja ställa ett par frågor om DIN sexualkunskap du hade i skolan. Det skulle hjälpa till en hel del.

1, Vad fick du göra under sexualkunskapen? Bra/dåligt?
2, Är det någonting du hade velat att de skulle ta upp som de inte gjorde? Hur hade du velat att undervisningen skulle gått till?
3, När hade du sexualkunskap? Tyckte du det var för tidigt/sent?


   
Citera

 "stoppa in snoppen så blir det ett barn" är väl det enda skolans sexualkunskap lärt mig tror jag


   
SvaraCitera

Minns ba att 95% av undervisningen var om preventivmedel och sjukdomar. Ingenting kul om sexställningar, sexualiteter o.s.v.

Förbannat trist


   
SvaraCitera

Mest om preventivmedel, sjukdomar och hur könsorganen såg ut, inne i och utanför kroppen. Hade något velat lära mig lite mer om hur själva sexet gick till, sexualitet osv. Vi pratade inte särskilt mycket om jämnlikhet, könsroller, sms sex, våldtäkt m.m. hade säkert varit bra att ta upp sådant också. Vi hade under fyra veckor efter jullovet i åttan en period uppdelad på två där först tjejerna hade två veckors prao och sen två veckors kärlekstema i flera ämnen (där sexualkunskap ingick i no och delvis so), sen hade killarna kärlekstema när tjejerna hade prao och prao när tjejerna hade kärlekstema. Jag tyckte att det var ganska bra att det var uppdelat så att det var under två veckor fokus på dessa saker och uppdelat i tjej- och killgrupper eftersom att folk känner sig lite mer öppna då. Hade kanske däremot behövts längre tid om vi skulle ha pratat om flera saker än det vi gjorde. Kanske att man hade kunna ha ca 2 veckor gemensamt och pratat mer om andra saker som också hör till sexualkunskapen.


   
SvaraCitera

har en bra lärare som pratar mycket om könsroller, sexualitet, patriarkala strukturer och hur det avspeglar sig i sexvärlden. 


   
SvaraCitera
reben

om man lägger ihop både det jag hade i högstadiet o gymnasiet hade vi allt d där förutom "drinka" och "röka" 


   
SvaraCitera