Aviseringar
Rensa alla

sluta äta kött


Skulle sakna lammytterfilé något oerhört :/


   
SvaraCitera
Hando

maci22: K Y C K L I N G

Ett liv utan kycklingkebab = inget liv. Icke!


   
SvaraCitera

islamofoben:

Soja - inte att rekommendera
Soja har länge kommunicerats ut som ett hälsolivsmedel och speciellt vegetarianer har använt soja som proteinkälla. Även en del modersmjölksersättningsprodukter innehåller soja- protein. Är soja verkligen det hälsolivsmedel som det påstås? Sanningen är att soja inte är en lämplig ersättning varken för annat vegetabiliskt protein eller för animaliskt protein. Sojabönan innehåller stora kvantiteter av naturliga gifter eller så kallade ”anti-näringsämnen” exempelvis fytinsyra, lektiner och enzymhämmande ämnen.

Näringsfysiologen och forskaren. Kaayla Daniel, som har forskat på soja under många år och även skrivit en bok om soja, The Whole Soy Story, lyfter fram tusentals studier som kopplar intag av sojaprodukter till näringsbrist, matsmältningsbesvär, immunförsvarsbesvär, sköldkörtelbesvär, besvär i reproduktionsorganen, hjärtbesvär och cancer. Två forskare som arbetar på FDA i USA (motsvarande livsmedelsverket i Sverige), Daniel Sheehan och Daniel Doerge, båda seniora toxikologer, motsatte sig kraftigt att soja skulle erhålla hälsopåståenden. De skrev i sitt memorandum:

”Vi motsätter oss hälsopåståenden om soja eftersom det finns rikligt med bevis på att vissa isoflavonoider som finns i soja är giftiga för östrogenkänslig vävnad samt för sköldkörteln…givet att en kvinnas eget östrogen är en signifikant faktor för bröstcancer är det inte att rekommendera att soja är hälsosamt…allmänheten kommer att utsättas för en potentiell risk från soja utan adekvat varning och information”.

Läs mer på: http://www.greatlife.se/artiklar-och-fakta/soja-inte-att-rekommendera/

Kollade du också hur gamla källorna var? Vissa var nästan 30 år gamla. *applåd*


   
SvaraCitera

vonKissekatt: Vi är en högre stående varelse vars dödsläger för djur inte går att jämföra med deras roll i ekosystemet. Uh.

Helt riktigt är människan en högre stående varalse. Den största skillnaden mellan människan och rovdjuren är att rovdjuren jagar sitt byte och äter upp bytet levande.
Människan föder upp sina djur i massupplaga och vårdar och sköter dom  och slaktar på ett snyggt och fint sätt innan vi sätter tänderna i dom. En annan skillnad är att rovdjuren äter sina byten rått. Människan tillagar det och saltar och kryddar för att förhöja njutningen.


   
SvaraCitera

Ruttenfisk: Går att göra godare saker på soyabönor

Får väl göra en djupdykning på nätet och leta upp något smaskigt soyabönsrecept framöver.


   
SvaraCitera

Nu räknar jag varken kyckling eller skaldjur till kött men jag skulle aldrig sluta äta fläsk- och nötkött, kyckling eller skaldjur. Vegetarinerna får fortsätta äta sina groddar och salladshuvuden. Själv äter jag kött, kyckling och skaldjur dagligen. 


   
SvaraCitera

Äter inte kött och saknar det ej. Finner det inte så gott. 


   
SvaraCitera
Himeko

Skulle inte sakna något av det 😛


   
SvaraCitera

Skulle sakna allt om jag slutade äta kött svårt att välja bara en sak..


   
SvaraCitera

Varför skulle jag sluta äta kött? Det är ju gott.


   
SvaraCitera

Jkpg_kille:
Varför skulle jag sluta äta kött? Det är ju gott.

Jo, så får man tycka.

Men många skippar gärna djurprodukter, ty att häva någons annans liv för att ätas kan ses grymt, speciellt då många lever väldigt illa liv medans de levar och dessutom levar de endast för att bli större och att sedan ätas. Det är synd om dem. Om man skippar att äta djurprodukter så kan man må lite bättre, ty att inte bidraga till att de åker illa ut. Samt att de i sig inte åker illa ut såklart.

Sedan finns det andra orsaker som religion, miljö, hälsa osv...


   
SvaraCitera