Aviseringar
Rensa alla

Tjej 15 år, tränings & mattips


Ämnesstartare

Jag skaffade gymkort för lite mer än en vecka sen. Jag har tränat alla dagar förutom tre dagar och då har det blivit armar, axlar, mage, ben osv. Har även kört spinning och tabata (fortfarande träningsverk). Gymmet har stort utbud av pass vilket jag  verkligen gillar.

Mitt fråga är hur jag ska äta och träna för att gå ner i fett men upp i muskler. Jag vill få smalare ben (inte direkt ett måste, vältränade ben iallafall), vältränad mage, vältränade armar. Alltså, vältränad kropp bara. Jag har haft lite svårt att komma igång då jag inte kommer på övningar hela tiden och är rädd att göra fel. 
Jag är medveten om det här med att göra av med mer energi än vad jag får i mig. Men det är lite svårt att veta, så tips!

Har ni några frukost, lunch, middag, mellistips? Jag har möjlighet att träna på morgonen innan skolan ibland och typ hela eftermiddagen så det är inga problem. 

Vad och när ska jag äta?
Hur, hur ofta och när ska jag träna vad? hur många gånger i veckan ska jag träna ben, mage, armar osv?

Jag väger mig aldrig heller. Så jag vill inte gå ner i vikt på det sättet.


   
Citera

Du kan inte bygga muskler och bränna fett samtidigt. Gör det ena eller det andra ett tag först, om du vill bränna fett så gör av med fler kalorier än vad du får i dig, vill du bygga muskler så ät mer än du förbrukar. Protein är alltid bra och viktigt. Dra ner på kolhydraterna om du vill gå ner i vikt, öka kolhydraterna om du vill gå upp. Ät grönsaker, frukt osv så du får i dig vitaminer och sånt.

Det är individuellt hur man bör träna, beror på ens mål, ålder och en massa annat kan spela in. Prova dig fram och se vad som fungerar för dig. Kanske 3-4 pass i veckan uppdelat i underkropp och överkropp vore enklast?


   
SvaraCitera
Afik
 Afik

Hatar verkligen den här jävla hälohetsen. Det är inte hälsosamt med halsohets enligt mig. Satsa på att må bra ist förfan.. Jag vill bara sparka in det i allas hjärnor Trött


   
SvaraCitera