Aviseringar
Rensa alla

Trivs jag i mitt familjehem?


Ämnesstartare

Jag är 14 år och bor nu bor i mitt andra familjehem. Jag flyttades från mitt förra hem pga att jag satt inlåst i flera månader då jag inte får gå ut elr gå i skolan för tillfället. Det var inte jag som sa åt att jag ville flytta utan det var mamma.

I mitt nya hem är dom inte mer annorlunda än de flesta familjer men jag tror inte att jag trivs. Jag vågar inte gå och ta för mig mat i köket utan att någon sagt till mig att jag får, så jag ligger hungrig varje kväll. Jag vågar heller inte ta tillräckligt med mat som jag vill ha på middagen eller prata som en normal människa, jag känner mig liten och inte mig själv alls och vågar inte ta plats. Dom är inte nå dumma liksom mot mig men ja och jag undrar om det kanske är mitt fel och inte deras?

Om jag säger att jag vill byta hem kommer dom undra varför och då är mitt svar "Jag vågar inte vara mig själv". Men då är väl det inte hemmets fel? Får jag flytta ändå? Känner mig obesvärlig bara. Jag tror aldrig att jag kan känna mig trygg i ett familjehem. Jag kan gråta mig till söms nätter i rad och måsta acceptera det. Jag vill igentligen flytta hem igen men det går inte. Jag får liksom acceptera att livet suger i 4 år till?

Men, min fråga är trivs jag tillräckligt i mitt hem? Är detta det bästa jag kan få? Eller kan det finnas bättre hem? 


   
Citera

🙁 usch vilket tuff situation. kram till dig.

om du orkar kan du försöka prata med dina "fosterföräldrar" (kallar man dem så?), och berätta det du skriver här, att du är osäker och inte känner att du kan slappna av och ta plats. de kanske också är osäkra och inte riktigt vet hur de ska bemöta dig. sen beroende på hur det samtalet går kan du ju ta ett beslut. men absolut, du förtjänar ett tryggt hem där du kan må bra!


   
SvaraCitera

Det kan bli bättre på ditt hem där du är nu men inte om du inte uttrycker dina tankar. Skriv ett brev i värsta fall om du inte kan säga det till dem. Att du känner dig otrygg/osäker där i ditt nya hem. De kanske kan hjälpa dig att må bättre. De vill väl att du ska bo hos dem antar jag... Ibland är man osäker men om du inte trotsar dina rädslor kommer du inte att lära dig att överkomma en sådan situation och ha problem med liknande tillfällen i framtiden. Och varför göra saker svårare än de behöver vara? Du klarar det här. Gör det du känner du bara men gör inte inget för då är det helt omöjligt för dig att få framgång. Du måste göra något för att kunna förändra något. Eller så fortsätter du gråta varje natt bara.
Kom ihåg; Du har mest makt över ditt liv för du kontrollerar dina tankar, beslut och hur du agerar.


   
SvaraCitera