Aviseringar
Rensa alla

Vad är det för genre?


Ämnesstartare

Asså jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det kallas, har kollat som en tok på nätet många gånger i säkert ett halvår men har inte riktigt hittat något som stämmer, alla genrer jag har hittat är lite för generella.

Den genren jag menar är den som kallas Swing, tror jag. Ta ett band som Top Cats, på wikipedia står det att de är ett Rockabilly-band men när jag tänker på Rockabilly tänker jag på helt vanlig (eller ovanlig nuförtiden) rock/raggarmusik.

Skulle inte kalla det Rockabilly, hade hellre kallat det för Swing men det är ändå för generellt för går jag in på Youtube en snabbis och söker på Swing så får jag fram låtar som jag inte tycker stämmer in med det jag trodde var Swing.

Jag får fram låtar som är liknande Top Cats' låtar men de är liksom för "glada".
Kanske är lite konstig musiksmak men jag gillar Swing eller vad man nu ska kalla det men när det är i moll (ledsen) istället för dur (glad).

Ett exempel på en låt i moll är ju Baby Doll (av Top Cats) eller Queen of Spades (också Top Cats).

Hursomhelst, vad hade ni kallat det för genre? Hittar inget mer specifikt än Swing.


   
Citera
Ämnesetiketter

Jag antar att du syftar på de svenska bandet och inte det brittiska eller det schweiziska bandet.  På Last.fm kan du se vad många har taggat bandet i för genre. Det är dock lite missvisande då alla tre band med samma namn hamnar under samma profil.


   
SvaraCitera

Låter som någon väldigt popig avart av rockabilly, lite som shakin stevens fast mer urvattnat


   
SvaraCitera

Det är rockabilly! (är själv rock n' roll musiker)


   
SvaraCitera

swing är ju storband och jazz, fast svängigare - SWING.


   
SvaraCitera