Aviseringar
Rensa alla

Vad anser ni om tjejgym?


nubbie

pufffpufff :
Jag tycker att det är bra med tjejgym, vissa tjejer trivs inte att träna bland killarna eftersom de kan känna sig lite uttittade. Men då tycker jag också att man ska erbjuda ett killgym för det ska vara lika för båda om vi ska ha ett jämnställt samhälle. 

Ja det är bara för någon man att ta tag i det! 


   
SvaraCitera

Är väl en trevlig idé. Förstår inte hur folk kan störa sig på det.


   
SvaraCitera
torg1

Alla tjejgym jag har kikat in på har varit VÄLDIGT små och redskapen har varit världigt dåliga samt att det har saknats/inte funnits samma utbud som från det "riktiga, tjej och killgymmet" på andra sidan väggen.

För övrigt så blir man typ ensam tjej i det "riktiga" gymmet för att de flesta tjejerna går till tjegymet. Det är inte så kul...

Tycker hela grejjen är rätt fånig men om folk mår bättre av att ha det why not lixom.


   
SvaraCitera
Lenny

 ^^ håller med angående redskapen, + att man inte kan ha samma stor vikt på maskinerna som i det stora gymmet. Men jag tycker dock det är ganska nice att vara ensam på det stora gymmet, jag tränar på morgonen då det inte är så många killar när jag tränar, så det är väl kanske 8-10 tjejer på tjejgymmet, sen är det jag och kanske 2-3 killar i det stora.. Det är as skönt! 


   
SvaraCitera

Zymba: Vet inte/osäker

alltså gym helt för tjejer vet jag inte om jag gillar men till exempel fitness 24-7 har tjejavdelning och det tror jag är viktigt för fitness har alltid öppet men det är inte alltid bemannat.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ordet "tjejgym" låter som något som kommer från ett steroid-ätande köttberg med extrema macho-tendenser; som att man inte få vara med "de stora grabbarna" som nybörjare och därför hänvisas till "tjejgymmet" som är det allmänt mesiga stället för de som inte kan lika väl och är sämre i allmänhet. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tråkiga. Det jag har testat var dessutom klent utrustat. Jag föredrar att hålla mig till den vanliga delen, svettiga snygga killar gör det inte direkt jobbigare att träna.. 


   
SvaraCitera

Zymba: Niiiice!

Förutsatt att kvinnor och andra icke-män känner sig obekväma eller att de inte får plats på vanliga, mansdominerade gym. 

Men det finns ju inget positivt med könssegregation i sig, det bästa vore ju om män och kvinnor och andra kan gymma tillsammans på lika villkor. Men medan problemet ännu finns... 


   
SvaraCitera

Från början tyckte jag det lät jätte konstig toch fel att det skulle ha en betydelse vilket kön man hade när man gymmade men sen hat jag läst inlägg på instagram om det där många äldre tjejer och kvinnor skriver att dom gillar det för att man slipper vara rädd för att våga ta plats, men tycker det e fel i tråden att det skulle va tjejernas "fel" eller så utan tycker att alla män som gynnar kan ju ta och tänka till lite gör jag något på gymmet som faktiskt kan få sånna här konsekvenser och göra människor otrygga


   
SvaraCitera