Aviseringar
Rensa alla

Varför får jag så ont i smalbenet när jag är ute och går?


Ämnesstartare

Jag försöker gå ner i vikt och utöver att jag har ändrat mina matvanor så vill jag också röra mer på mig.

Så jag går ut och går en gång om dagen, ca 2 km, tar ungefär 20-30 min men problemet är att jag alltid får så ont i vänster smalben, fast liksom på framsidan av smalbenet om man säger, särskilt där foten böjer sig vid botten av benet.

Det blir tråkigt och plågsamt att gå ut och gå, visst, det ska vara lite kämpigt men man ska ju inte behöva få ont men lite mjölksyra är helt okej men jag tror inte det är därför jag får så ont. 

Det går över efter en stund av att jag har gått lite långsammare men sen när jag börjar höja tempot så börjar det sakta men säkert att göra ont igen.

Jag har aldrig haft det här problemet förut, trodde först att det berodde på att jag brukar vila det ena benet på det andra en liten stund när jag sitter i min stol innan jag byter position men jag kom på att det är mitt högra ben som jag sitter på och det känner jag ingen smärta i när jag går.


   
Citera
Ämnesetiketter

Kanske göra benböj stretcha ? 


   
SvaraCitera
Berit

Inflammation eller för liten muskelhållar grej kanske


   
SvaraCitera

Brukar få detsamma då jag springer för länge på hårt underlag. I mitt fall är det benhinneinflammation som brukas lindras av t.ex voltaren. Skulle tipsa dock om att besöka vårdcentral! 


   
SvaraCitera
Haien

Det är något fel på benhinnan, möjligtvis inflammation eller om du växer mycket så kan det vara anledningen.


   
SvaraCitera
Yaren

Mina två kompisar har benhinneinflammation och dessutom celiaki. Tror inte det finns vetenskapligt stöd för detta men enligt dem/deras läkare så finns det ett samband mellan dessa tillstånd. Kanske kan du testa att dra ned på mat som innehåller gluten och se om det hjälper? 


   
SvaraCitera

Kör in en lång nål mellan de två benen och rör om lite


   
SvaraCitera

Urhm, finns många gånger väldigt många möjliga anledningar när det kommer till något som inte står rätt till i kroppen.
Men då smärtan uppstått i samma stund som du börjat röra på dig mer så har nog det ett samband får man väl tro. Mest troligt är väl att dina ben inte varit så vana vid att röra sig så pass mycket sedan förut, och nu rör på sig bra mycket mer, därför kanske du överansträngt dig och fått inflammation som folk skriver häromkring, upp och ner eller annat problem i benet pga du rör dig mer än vanligt.

Råder dig väl som alltid att få det hela undersökt hos speciallist som hos en vårdcentral. De kan nog göra en mer korrekt bedömning må jag väl då tro! Kanske kan du variera din träning mer, göra olika övningar och minska på gåendet en aning. Eller börja med att cykla istället för att gå så mycket. Men låt vårdare undersöka dig först innan du tränar benen någonting mer så det inte blir värre vettja!


   
SvaraCitera
23an
 23an

Jag hade det problemet för några år sedan så jag frågade min gympa-lärare vad han trodde kunde vara problemet.
Skorna sa han utan att tveka.
Hade använt samma skor i några år men tyckte om dem så ville inte byta men gjorde det.
Köpte några andra efter lite tips i affären och det blev betydligt bättre snabbt.

Så kanske är skorna du använder som är problemet. Värt att kolla upp iaf.


   
SvaraCitera