Aviseringar
Rensa alla

Vem passar bäst på statsministerposten?


Ämnesstartare

isola: Annan etablerad politiker, nämligen:

Jan Eliasson, han ser åtminstone ut som en statsminister. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Alltså folk som säger att rösterna på fi är bortkastade.. e ni åsnor Lr vad

fi får nu partistöd cash o styr i 13 kommuner. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Nachac: Rent tekniskt är ju regeringsalternativen en hel uppsjö, men vi blir itutade att de bara är två.

Jo, du har allt en poäng där. I det här fallet var det kanske kombinationen av att inte lägga fram ett tydligt regeringsalternativ och den uttryckta idén att överge blockpolitiken som gjorde det så trassligt. Man vill ju åtminstone ha besked om hur sammansättningen troligtvis kommer se ut, utöver S+MP alltså. Det är klart det blir kaotiskt att bilda regering om man sträcker ut händerna åt alla möjliga håll och kanter... kanske tänker fel dock, har inte tänkt igenom det så noga...


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Feberyra: Det är klart det blir kaotiskt att bilda regering om man sträcker ut händerna åt alla möjliga håll och kanter... kanske tänker fel dock, har inte tänkt igenom det så noga...

Jo, ska man genomföra en sådan sak måste man ju först kritisera blockpolitiken som sådan och känna sig för bättre. Som det ser ut hittills är ju Alliansen ohälsosamt tajt, vilket Löfvén borde märkt. Det är synd.


   
SvaraCitera
mynona

Feberyra: ("blockpoltik e dumt i huveee!")

Jag tror mig hålla med. Blockpolitik är snarare något viktigt, eftersom alltför mycket samarbete över blockgränsen har stor potential att skapa politikerförakt, resignation och röstskolk och underminera demokratin. Därmed inte sagt att partierna bör vara öppna för samarbete även med sina "fiender", särskilt för sådana viktiga saker som att utestänga SD (trots att detta i princip kommer att göra SD ännu mer populära) men väljarna bör kunna lita på att det finns kontraster, och jag tror inte att S gör rätt bedömning då de prioriterar mittenväljarna med tanke på att S:s popularitet sjönk just då de under 90-talet gick åt höger och de flesta S-väljare enligt vad jag läst tycks föredra ett samarbete S-Mp-V: trots allt röstade de bort ministären med C och Fp! Jag ser allt för mycket mittenpolitik som riskabelt för demokratin eftersom det skapar resignation och brist på entusiasm hos väljarna när alla partier uppfattas som likadana. Det behövs klara skiljelinjer. 


   
SvaraCitera
mynona

Z0dd:

Löfven kunde ha visat respekt genom att åtminstone förhandla med V, det tror jag de flesta hade väntat sig. V har liksom arbetat för att Löfven ska bli statsminister, något litet som en förhandling i gengäld hade varit lämpligt.

S kommer att bli tvugna att förhandla med V eftersom de annars inte får igenom sin budget, och de kommer att bli tvugna att förhandla med V under hela mandatperioden så fort de vill få igenom välfärdsvänliga förslag. Att de inte lät V få ministerposter behöver inte betyda så mycket egentligen: V kommer att få många tillfällen att ställa krav trots sina svaga siffror, även om deras position är svagare än den hade varit om de varit större och F! hade kommit in och SD inte fått så många röster. Problemet är förstås att S är lugnt övertygade om att V i slutändan alltid stödjer dem framför högern, och därför inte behöver ta V:s krav på så stort allvar så länge de är så små.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

finmatta: För att han inte har erfarenhet & leder ett parti med dåliga anhängare? Ganska självklart varför.

Erfarenhet har väl Jimmie Å. Det är väl bevis nog när han kan föra debatter i riksdagen med 7 andra partier som alla är emot honom och han kan ändå framföra sina åsikter och få de andra partiledarna på fall.

finmatta: Andra anledningen är att han är rolig & har humor. tror dock han har mer potential än har visar

Självklart har han det! Glad  Det kanske är Sveriges blivande statsminister du beundrar. Ger vi honom 4 ev 8 år så kanske det är en realitet.  Tumme upp


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Pink Purple Babe: Erfarenhet har väl Jimmie Å.

det var du som skrev att han inte har men OK


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Schyman


   
SvaraCitera