Aviseringar
Rensa alla

Vi äter för mycket kött!


KSENIA

Razor: Jag har provat sojafärs.

jaha? alla sojafärser smakar så som du kryddar det och om du vill ha den köttiga grillsmaken i dina biffar/burgare kan du använda liquid smoke.


   
SvaraCitera

Älskar kött, det är det bästa jag vet. Men äter inte så ofta kött 🙂


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

KSENIA: jaha? alla sojafärser smakar så som du kryddar det och om du vill ha den köttiga grillsmaken i dina biffar/burgare kan du använda liquid smoke.

Okej, är liquid smoke en krydda eller vad är det?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Razor:

Okej, är liquid smoke en krydda eller vad är det?

Vätskerök


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Exodus: Vätskerök

Jag förstår översättningen, men vad fan gör man med den?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Razor:

Jag förstår översättningen, men vad fan gör man med den?

Röker


   
SvaraCitera
KSENIA

Razor:

Okej, är liquid smoke en krydda eller vad är det?

det är en vätska med röksmak, så några droppar i maten ba och det smakar rökigare/köttigare. funkar att ha i marinaden också för samma effekt på sojabitar/filéer/strimlor/osv.


   
SvaraCitera

Kan tänka mig att göra mycket för miljön, men inte äta mindre kött.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

jo 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

KSENIA: det är en vätska med röksmak, så några droppar i maten ba och det smakar rökigare/köttigare. funkar att ha i marinaden också för samma effekt på sojabitar/filéer/strimlor/osv.

Okej, vad innehåller den där vätskan för kemiska substanser. Är det nyttigt att få i sig den?


   
SvaraCitera
KSENIA

Razor:

Okej, vad innehåller den där vätskan för kemiska substanser. Är det nyttigt att få i sig den?

det är samma rök som du använder när du röker kött, fast kondenserad, och har du ätit till exempel bacon så har du fått i dig det redan


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jag är redan vegetarian, framför allt för att jag värnar om djuren. På jägar-och samlar-tiden var djur o människor på ungefär samma nivå, och därför var det dödandet mycket mer berättigat och logiskt, men nu har vi alla möjligheter till att mer och mer övergå till vegetarisk kost istället för att påtvinga djur fångenskap. Sen är hälsan och miljön ett plus.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Fingerprints: Ja, för både miljön och hälsans skull

Äter mer eller mindre helvegetariskt hemma nu mera. Äter dock fortfarande mat med animalier ute och köper hem ibland, men när jag lagar blir det alltid vegetariskt. Får se om jag tar steget och blir vegetarian fullt ut sen, nu håller jag mest på att experimentera och skaffar mig lite baskunskaper inom det vegetariska köket. 


   
SvaraCitera

Fingerprints: nej

för jag vill inte. och jag vill inte att någon eller något ska tala om för mig vad jag ska/bör göra.


   
SvaraCitera

Vegetarian sedan cirka fyra år tillbaka. (Håller mest till vegan mat dock) 
Motivering: Huvudsakligen så har jag inga humanistiska skäl till att äta någon annan.


   
SvaraCitera