Aviseringar
Rensa alla

Vilket parti är värst M eller SD?


Ämnesstartare

kakakaka:
Sdare e oftast mer tragiska men Ms politik är vidrig

och vad tycker du om svenskarnas parti?


   
SvaraCitera

jessijess: Jo det håller. Enbart svenskar är såpass lyckligt lottade att vi bara kan förbise den ekonomiska krisen och prata om den som om den vore ingen stor grej. I andra länder är det allt man pratar om men svenskar beter sig om krisen aldrig ens fanns. Det är just för att vi har lyckats klara oss igenom krisen såpass bra, svenskar är bara för korkade för att fatta det. När arbetslösheten ökar i många europeiska länder med runt 3% så har våran ökat knappt 0.1%. Det håller på att vända, våran ekonomiska tillväxt är suverän, flera företag skapas, fler kvinnor än någonsin förr jobbar heltid, våra skatteintäkter ökar. Förklara för mig hur jobbfrågan ska lösas om de rödgröna får makten? Sossarna sätter all sin tilltro till låtsasjobb, 30 000 traineeplatser inom offentlig sektor, jobb som betalas av folket och inte genererar riktiga intäkter. Det om något håller inte.

nu pratar du politik, inte ekonomi. finanskrisen var en internationell fråga, och faktorerna som inverkade till den, och dess konsekvenser, var inget som begränsades till sverige. den del som kan sägas vara relativt isolerad till sverige är dels investerarnas riskaptit, vilket mäts effektivt med indexet omxs30. det här vet du, om du inte är en fullständig klåpare. och du kan ju göra en graf med omxs30, den svenska arbetslösheten och riksbankens utlåningsränta. det är de faktorer som är relevanta för att avgöra sveriges konjunktur. jämför en sån graf från 2006-2014, se vad som går att dra för slutsatser. vad som är relevant är att se vilka faktorer som styr var riskkapitalet hamnar, och vårt läge är mycket bättre nu än när alliansen kom till makten, trots detta är arbetslösheten högre, och alliansen har inget svar på det.

jessijess: Det är en seger att intäkterna ökar och att Sverige säkrar sin plats som en konkurrenskraftig, attraktiv nation med väl fungerande ekonomi, ja. Detta tramset med att klyftorna ökar är inget mer än populistiskt dravel från de rödgröna. Privatisering ger företagare och entreprenörer möjligheter att skapa EGNA jobb och inga bluffjobb, och det gynnar hela Sverige. Det ger mer jobb och utvidgar tillväxten. Vi ska inte straffa de som är framgångsrika och jaga de ut ur landet, men visst, att vissa når stora framgångar skapar också skillnader i klyftor. Det är dock helt malplacerad tid och resurser att strypa tillväxt och privat näringsliv bara för att vi alla ska bli lite mer jämlikt fattiga. Tror du på allvar att med en sosseregim så kommer alla dessa positiva aspekter som idag präglar vårat näringsliv finnas kvar SAMTIDIGT som allt annat bara automatiskt blir så mycket bättre? Vi kommer gå tillbaks till ett omhändertagandesamhälle, utbyggnad av bidragssystem, passivitet och bestraffning av de som lyckas göra bra ifrån sig.

är det populistiskt trams att påpeka att de fattiga har det svårare nu än för åtta år sedan? det låter både som ett oärligt och ignorant resonemang. men så länge som två tredjedelar tjänar på politiken kanske det känns okej att utförsäkra de som redan har det svårast.

jessijess: 340 000 fler i sysselsättning och minskad ungdomsarbetslöshet (NEET) på 1.8 procentenheter innebär att sysselsättningar ökar.

det är marknadens förtjänst, inte alliansens, och sysselsättningsgraden är, återigen, lägre än när de tillträdde, trots att finansmarknaden går mycket bättre och värderingen av sveriges ekonomi är mycket större. du förstår ju inte ens vilka faktorer det är som påverkar sveriges ekonomi, då ser jag ärligt talat inte hur du kan uttala dig om den.


   
SvaraCitera

jessijess: .

kan tillägga att de finansiella analyserna som gjorts av valet säger att marknaden skulle ta en rödgrön majoritet som ett bra tecken. analysen som kom i fredags och publicerades på placera säger ju rakt ut att en rödgrön majoritetsregering skulle stärka kronan och svensk ekonomi.

och vad hände med hyllandet av björklund som skolminister, förresten? håller inte siffrorna med dig? det finns inget som förklarar eller ursäktar en försämring av pisaresultaten efter åtta år av björklunds skolreformer.


   
SvaraCitera