Fler och fler forskare håller nu på att ta fram laboratorieodlat kött. Detta för att det är mer miljövänligt då det minskar utsläppet av metan, skog behöver ej avverkas för att skapa utrymme för fler djur som ska beta och det kan produceras på en yta som motsvarar 1% av den yta som krävs vid konventionell köttproduktion.
Köttet odlas genom att odla muskelceller på näringsplattor. Man räknar med att det första laboratorieodlade köttet kommer att vara i form av korvar och hamburgare, då det är lättast att odla fram färsliknande kött och de traditionella styckesdelarna vi är vana vid kan dröja längre.
Vissa tycker att detta är lite läskigt och konstigt, andra välkomnar ett mer miljövänligt alternativ. Vad tycker ni - skulle ni kunna tänka er att äta laboratorieodlat kött? Skulle ni kunna ersätta vanligt kött med det? Är det en heltokig eller asnice idé? Diskutera!
Zymba: Ja
vill är kanske fel ord iofs, men kan tänka mig att äta det istället för "vanligt" kött om det har samma smak/konsistens, inte är för dyrt och är bättre
Miljöfrågan är sjukt överdriven
Högt:
Miljöfrågan är sjukt överdriven
Vill du diskutera miljöfrågan och huruvida den är överdriven eller ej föreslår jag att du kollar om vi har en sådan tråd eller skapar en ny tråd. Visserligen är detta relaterat, men huvudsakligen är det tänkt att vi ska diskutera labbodlat kött, inte miljöfrågans trovärdighet.
Zymba: Vet inte/osäker
Beror på hur hälsosamt det är osv. Vill nog veta mer om skillnaderna gentemot vanligt kött innan jag bestämmer mig.
kan tänka mig att käka det, men beror på hur det smakar och hur de marknadsför det. om det står "labbkött 500 gram" skulle det nog inte vara så lockande...
Röstade att jag är osäker. Jag äter ju inte kött överhuvudtaget och känner inte att jag vill det heller. Tanken på kött och hur det smakar känns ganska främmande för mig nu, så jag skippar nog det faktiskt. Men bra att det forskas om det, vore ju toppen om vi slutade plåga och slakta djur, var mer miljövänliga och så vidare!
Testa köttet är den sak men skulle aldrig tänka mig byta ut det mot kött från frilevande djur, käkar liksom hellre kött som man vet hur det tillverkas och kommer ifrån än något helt okänt som man varken vet hur det tillverkas (-eller fattar hur det tillverkas) eller kommer ifrån
JAA
Zymba: Ja
Hoppas verkligen det blir bra tillslut. Minskat lidande på djur och mindre utsläpp men ändå inte inskränka människans rätt att äta kött är ju perfekt.
dinkompis:
kan tänka mig att käka det, men beror på hur det smakar och hur de marknadsför det. om det står "labbkött 500 gram" skulle det nog inte vara så lockande...
rent kött utan att gå via djurens lidande och enorma
energiförluster
Nej.
ne måste väl ändå kontinuerligt ta celler från levande djur pga begränsat antal celldelningar osv + känns ändå mer resurskrävande än att bara äta växter ?