Aviseringar
Rensa alla

Vill du testa labbodlat kött?


Ämnesstartare

Armagedon: Njae, alltså. Jag vill inte äta till största delen kemikalier eller konstlad mat. Jag vill ha riktig mat med naturliga näringsämnen.

The beef is produced from beef cells and during the production process there are no chemicals added. The beef is cultured with the help of natural nutrients. The food technology methods that will be used to add taste and texture are food industry standard and internationally recognised. Arguably, Cultured Beef is safer than farmed beef, as scientists eradicate the risk of human disease contracted from livestock.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

"The burger cost more than €250,000 to produce as this is still very novel science"

Dyr burgare, något för Östermalm-bratsen. Blink


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Zymba: Ja

Om livsmedelsverket bedömer det som ofarligt är jag villig att testa när priset kommer ner till vettiga nivåer.


   
SvaraCitera

Att jag vill göra detta betyder dock inte att jag gör det, haha. Jag skulle föredra det så, då jag inte till fullo litar på hur nyttigt det är osv. Men samtidigt pallar jag inte bry mig så enormt vad jag trycker i mig. Är det gott så äter jag. 
Och gynnar det djur och natur, ja. Absolut. 
Smakar det exakt detsamma, samma näring utan hälsovådliga påföljder. Definitivt.

Blivande_japan:

så du menar att du inte äter varken hel- eller halvfabrikat idag med andra ord?

Razor:

The beef is produced from beef cells and during the production process there are no chemicals added. The beef is cultured with the help of natural nutrients. The food technology methods that will be used to add taste and texture are food industry standard and internationally recognised. Arguably, Cultured Beef is safer than farmed beef, as scientists eradicate the risk of human disease contracted from livestock.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Armagedon: Att jag vill göra detta betyder dock inte att jag gör det, haha. Jag skulle föredra det så, då jag inte till fullo litar på hur nyttigt det är osv.

Fast alltså jag har sett dig posta bilder när du äter på hamburgerkedjor fler gånger än nån annan på min FB-lista, så ah. Lät på ditt första inlägg som att du inte skulle äta labbkött för att du inte vet vad som finns i det, men du tycker det är legitimt att käka McDonald's-mat då?


   
SvaraCitera

Zymba:

Fast alltså jag har sett dig posta bilder när du äter på hamburgerkedjor fler gånger än nån annan på min FB-lista, så ah. Lät på ditt första inlägg som att du inte skulle äta labbkött för att du inte vet vad som finns i det, men du tycker det är legitimt att käka McDonald's-mat då?

Jag har inte ätit på McDonalds på över ett halvår. Inte sedan jag läste en artikel om deras mat. 
Det var en tidning som hade gjort ett test mellan olika hamburgerkedjor. 

Testet gick ut på att följa processen där maten åldras i en glasburk under typ 30 dagar. 
Alla hamburgare förmultnade. Bröden möglade och köttet ruttnade.  Vilket ju är helt naturligt. Och så var det för alla kedjor. Ja, för alla utom McDonalds, där hamburgaren med tillhörande bröd och övriga tillbehör var oförändrad. Äckligt 
Jag valde därför bort McDonalds helt.

Typ kemikaliebomb, proppad med konserveringsmedel. Eller fan vet vad. Men himla vidrigt. 


   
SvaraCitera
b1son

ok nu läste jag lite på sidan o fattar fan inte vad som är fördelen gentemot att äta växter och svamp?!


   
SvaraCitera

Är vegan, så naj. Hatar kött. Trött


   
SvaraCitera
mr4ffe

Nyckelord: gmo


   
SvaraCitera

böghög: ok nu läste jag lite på sidan o fattar fan inte vad som är fördelen gentemot att äta växter och svamp?!

Miljömässigt finns det ju inga fördelar jämfört med vegansk kost och liknande, men annars: smaken? Om de lyckas över huvud taget... känns som en väldigt onödigt grej att forska fram.


   
SvaraCitera
b1son

ekivok ekvilibrist:

Miljömässigt finns det ju inga fördelar jämfört med vegansk kost och liknande, men annars: smaken? Om de lyckas över huvud taget... känns som en väldigt onödigt grej att forska fram.

m precis finns väl andra områden där resurserna hade kommit till bättre nytta


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Armagedon:  
Jag valde därför bort McDonalds helt.

har du även undvikt dylik snabbmat? bojkottar du liknande kedjor?


   
SvaraCitera

subhuman girl:

har du även undvikt dylik snabbmat? bojkottar du liknande kedjor?

Numer äter jag inte på någon av dessa kedjor, såsom Max, Burger king osv.
Även om jag är väldigt förtjust i Max, så äter jag inte längre där.

Blir däremot en del pizzerior.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

böghög: ok nu läste jag lite på sidan o fattar fan inte vad som är fördelen gentemot att äta växter och svamp?!

ekivok ekvilibrist: Miljömässigt finns det ju inga fördelar jämfört med vegansk kost och liknande, men annars: smaken?

böghög: m precis finns väl andra områden där resurserna hade kommit till bättre nytta

hur kan ni inte se bortom era egna ideologiska övertygelser och greppa de miljömässiga fördelarna med att göra en biopsi på ett djur och odla maten direkt i ett labb med hjälp av näringslösning, framför att använda stora arealer till jordbruk av växter, vilket tar lång tid att framställa och måste skötas om större delen av året innan de kan skördas?

eran attityd uttrycker bara inbilsk motvilja till nymodigheter eftersom det nuvarande sättet är "mycket bättre" och man därför inte behöver slösa resurser på onödig forskning. ni har inte lagt fram några som helst bevis på att konventionell odling av växter faktiskt har fördelar gentemot odlat kött, utan sitter bara och håller med varandra om detta.

det här är ett stort framsteg för att minska livsmedelsindustrins användning av resurser. forskning på odlade vävnader har också stort medicinskt intresse. här och här (fulltext, pdf) hittar ni en artikel av den forskare från university of oxford som har gjort en livscykelanalys av cultured beefs framställningsmetoder.

den visar bland annat att quorn var sämre än labbkött ur miljösynpunkt i alla jämförda kategorier (man räknar på land-, vatten- och energiåtgång samt utsläpp av växthusgaser för att tillverka samma mängd massa, protein eller energi av de olika produkterna), att tofu var mindre resurskrävande för att producera en lika stor massa eller energimängd, men däremot krävde mer land, vatten och växthusgaser oavsett hur man mätte livsmedlens näringsinnehåll. tofu kräver också mer energi för att producera en lika stor mängd protein.

vad gäller vegetabiliska grödor som vete, majs, sojabönor och bondbönor mätte sig dessa ungefär 50/50 bättre eller sämre jämfört med labbkött. man kan säga utifrån resultatet att dessa grödor kräver mindre energi att tillverka och orsakar mindre växthusgasutsläpp, men samtidigt kräver signifikant mycket mer landarealer och vatten för att odlas. värst av allt ser det ut när man räknas på den energimängd som kan fås ut av de vegetabiliska grödorna i jämförelse med odlat kött. labbkött var, som cultured beef stoltserar med på sin hemsida, löjligt mycket bättre än konventionellt odlat kött. blev rätt illamående av att läsa de siffrorna, faktiskt. växthusgasutsläppen för konventionellt nötkött, sett till energimängd, är över tio gånger större än labbodlat kött. i samma kategori, växthusgasutsläpp per tillverkad terajoule, var både ägg, ost, quorn och tofu också värre miljöbovar än labbköttet.

tänker nog avsluta med att be om ursäkt i förhand för denna oproportionerligt stora rant.
står bara inte ut när människor uttalar sig om saker som de erkänt inte har någon aning om.


   
SvaraCitera
Majski

Nej. Är vegan. Sluta envisas om kött, det bästa är alltid frukt o grönt.


   
SvaraCitera