Aviseringar
Rensa alla

Vuvuzelan dödar fotbolls-VM!


r4ll3

Selkath:

Jämfört med stora publikmängder utropandes klåpord och burop, som det görs flitigt på i många ligor i världen inklusive i Allsvenskan, kan jag ha svårt och se varför vuvuzelas skulle vara större störningsmoment än just publikens sånger.

Hur kan du jämföra det med Vuvuzelan? Publikens sånger är till för att peppa det lag de hejar på, ser inget fel med det. Ibland buar publiken, visst, men det gör de för att visa att de tycker något är fel (t.ex. att domaren dömt fel eller att någon spelare spelat fult), när de gör det så brukar det oftast vara förståeligt dessutom. Sånger är inget oljud, till skillnad från det där jävla tutandet. INGET bra kommer ifrån det. Men men... it's just my opinion.


   
SvaraCitera

Bättre än busvisslingarna som förföljer matcherna i vanliga fall [y]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ovie Vicious:

Ja (Du röstade på detta alternativ)

Men tycker även man borde förbjuda Glenn Strömberg. Jobbigare jävla människa får man ju fan leta efter.


   
SvaraCitera

r4ll3:

Hur kan du jämföra det med Vuvuzelan?

För att både publiksång och vuvuzelas kan uppfattas som oljud.

r4ll3:

Publikens sånger är till för att peppa det lag de hejar på, ser inget fel med det. Ibland buar publiken, visst, men det gör de för att visa att de tycker något är fel (t.ex. att domaren dömt fel eller att någon spelare spelat fult), när de gör det så brukar det oftast vara förståeligt dessutom.

Vuvuzelan har exakt samma funktion som du skriver att publiksång har. Man tutar för att peppa sitt lag, för att heja och för att skapa stämning; det är en tradition i Sydafrika och andra länder precis som att publiksång är en tradition i Sverige och andra länder.
Ibland kanske man kan tycka att folk använder vuvuzelas i ett möjligtvis spelförstörande syfte precis som man kan tycka att publiksång används i spelförstörande syfte - för det kan klassas som spelförstörelse när t.ex. publiken sjunger klåpord mot spelare på planen, oberoende på hur förståeligt man kan tycka det är.

Alltså kan vi komma överens om att både vuvuzelas och publiksång har sina för- och nackdelar.

r4ll3:

Sånger är inget oljud, till skillnad från det där jävla tutandet. INGET bra kommer ifrån det. Men men... it's just my opinion.

Ja, det är din subjektiva åsikt. Det du kan göra är att visa acceptans för att det finns andra som med deras subjektiva åsikter föredrar vuvuzelas framför sång.

Att skriva att "INGET bra" kommer ifrån vuvuzelas är lika ignorant som att skriva att "INGET bra" kommer ifrån publiksång.


   
SvaraCitera