Aviseringar
Rensa alla

13 årig tjej våldtagen och döms till döden


SilentScream:

[smile]

xD [love]


   
SvaraCitera

Distrust:

xD [love]

[smile] Dold text: <3


   
SvaraCitera
GHurt

fosfor:

Poängen jag vill få fram är att afrika är världens mest eftersatta kontinent, och att detta inte uteslutande kan förklaras med kaoset efter kolonialiseringen.

Nej men det är den största orsaken och inte som du tror att det är religonen.

fosfor:

Vart i bibeln uppmanas det till "våldtäkt" eller erövring av andra länder? Det luktar dubbelmoral lång väg här.

Det är precis vad det är. Samma som du använder dig av. Det jag vill få fram att när det är ett kristet land som gör något säger man aldrig det är det kristna som gör att det är så. Men när det är något muslimskt land så är det alltid religonen det är fel på. Vilket det inte är.

fosfor:

Ytterst sett så är det givetvis gärningsmännen som står ansvariga. Däremot är det bara löjligt - för att inte säga korkat - att påstå att relgionen inte hade någon betydelse. Själva steningen verkställdes ju som straff efter ett äktenskapsbrott - ett äktenskapsbrott som stred mot deras troslära.

Det står ingenstans att hon ska få det straffet hon fick i koranen. Bara för att det är ett brott enligt deras tro kan man inte bestraffa det hur man vill. Lika lite som du kan bestraffa någon hur du vill.

fosfor:

Nu tror jag mitt exempel gick dig förbi. Vad jag ville få fram, är att du inte kan förskjuta skulden för allt afrikas elände till kolonialmakterna. Lika lite som jag, om jag skulle mörda, kan lägga ansvarsbördan på samhället.

Du använder liknelser som du inte kan relatera till situationen i Afrika. Det är en väldig skillnad på ett land och en psykopat som går runt och mördar..


   
SvaraCitera

man borde spränga landet.


   
SvaraCitera

[sad]


   
SvaraCitera
Dhagor

Jellybeans:

Däremot folkmord och sånt är viktigare saker att bry sig om än en 13årig flicka.

Det där är ett farligt sätt att tänka. Som om det inte vore respektlöshet för människoliv som ligger i grunden för de båda fallen.


   
SvaraCitera

Tråden låst på grund av inaktivitet


   
SvaraCitera