Aviseringar
Rensa alla

16 år kanske gravid.


Ämnesstartare

Så mycket text är det ju inte ens i sexnovellerna [tard]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

OM du nu är med barn så finns det många saker du bör tänka igenom.

Som jag sagt i en tidigare tråd: Om du är så pass oansvarig att du inte använder skydd när du har samlag, hur skulle du då kunna ta ansvar för att kunna ta hand om ett litet barn? Frågan är: Om du inte ens kan ta hand om dig själv, hur ska du då kunna ta hand om någon annan OCH se till att du själv inte går under?

- Du och ingen annan har ansvaret för barnet. Det innebär att du kan inte tro att din pojkväns morsa eller någon annan kommer passa barnet när du vill ut och festa. Ditt barn, ditt problem.

- Ekonomi. Har du pengar till att försörja barnet med? Kan du skapa en trygg miljö för barnet eller kommer du tvingas flytta runt för att du inte har råd att betala hyran?

Det många gör fel är att det tänker "Åh, va mysigt det skulle vara med en söt liten unge" eller "Jag vill verkligen ha barn". Det dom missar är att det är väldigt själviskt att skaffa barn/föda barn om man faktiskt inte kan ta hand om honom/henne på ett bra sätt.

- Sen det där med familj. Kommer pappan vara del av barnets liv? Är det realistiskt att tro att ni båda kommer ta hand om barnet tillsammans eller kommer du få ta hela ansvaret? Osv.

Finns säkert massor som jag har missat. Men hoppas detta ger dig en liten inblick i hur mycket ansvar ett barn innebär. Det handlar inte om 18 år, sen done, utan ett livslångt beslut som kommer påverka hela ditt liv nu och frammåt. Han/hon/hen* kommer heller inte vara en gullig liten bebis i mer än 4 år utan så småningom blir den en jävlig tonåring.

Det kommer krävas tid, energi och säkert dubbelt så mycket tålamod och kärlek för att barnet inte ska bli något monster.

Lycka till.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sen nu fem sekunder efter postat inlägg ser jag att ämnen inte längre är aktuellt. *suck*

Hoppas allt gick bra iaf.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

isola:

Idiot. Du ska inte ha barn nu. Gå och testa dig, gör abort om du är gravid och sedan så använder du skydd i fortsättningen.
Sådant här får mig att önska att man fortfarande tvångssteriliserade folk.

Men alltså... visst att hon skulle ha passat sig från att bli gravid från allra första början, men om hon nu är gravid så måste hon väl göra det beslutet som känns bäst för henne? Det är ju inte helt vanligt att man faller in i en djup depression efter att ha gjort en abort. Abort är inte det rätta för alla.
Men jag håller absolut med om att 16åringar inte borde ha barn.


   
SvaraCitera

för LÅNGT..


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Du borde inte behålla barnet. Gå klart skolan istället. Det lär behövas..(särskrivning, särskrivning, särskrivning..)


   
SvaraCitera