jo jag och min bror ska passa huset i en vecka nu medans våra föräldrar e på semester brorsans kompis ska vara med oss hela veckan
då undrar jag om ni tips på lätt lagad mat man kan göra mycket av
hahahah
citron +4 damn!
CitronSoppa:
citron +4 damn!
Fattade inte först men sen
taco
bacon & ägg
köttfärssås och spaghetti
omelett
Nudlar, easy as it gets
eller pizza 😉
fryspizza
bajs
Köp ett stort paket köttfärs. Du kan göra exempelvis köttbullar, spaghetti med köttfärsås, köttfärspaj och tacos. Alla rätter är både goda och enkla att göra. Ofta blir det väldigt mycket som man kan frysa in.
Blivande_japan:
köttfärssås och spaghetti
ska vi ha i kväll
Blivande_japan:
bajs
är det en ny delikatess hahah
Henrik_jakt:
är det en ny delikatess hahah
why not, finns ju kaffe som djur bajsat ut att köpa!
Wokade nudlar är epic!
Nudlar
Grönsaker av "grövre" typ (morötter, vattenkastanjer, bönor osv - finns i färdiga påsar i frysdisken)
Thai Currypasta
Ev:
Ägg
Ost
Quorn
Kött om ni äter sånt
- Hacka grönsaker och annat om det inte är färdighackat redan innan. Steg 2:
- Lägg det i en stekpanna med olja. Släng på en matsked currypasta.
- Lägg i nudlarna och vatten. Om det inte är en gjutjärnspanna, värm vattnet först.
- Lägg på eventuell riven ost och rått ägg. Lägg på ett lock.
- När nudlarna är mjuka, låt vattnet koka bort.
- ???
- PROFIT!
Stringburka:
Wokade nudlar är epic!
damn right dude levde på nudlar förra sommaren
Blivande_japan:
why not, finns ju kaffe som djur bajsat ut att köpa!
ja men undrar fan om det är gott dricka kaffe som passerat tarm systemet på ett djur
Henrik_jakt:
ja men undrar fan om det är gott dricka kaffe som passerat tarm systemet på ett djur
det sägs så, hatar dock kaffe
Stekt ris är grejen! Köp grönsaker av olika de slag (rekommenderar typ ärtor, (mini)majs, vattenkastanjer, morot) och någon typ av kött. Koka sedan upp ris och låt svalna. Strimla köttet och grönsakerna så att du får mindre bitar. Ta den största stekpannan du kan hitta och stek på köttet + grönsakerna. När de börjar bli färdiga så häller du på riset (glöm inte att hälla på rätt mycket olja. Annars blir det inget roligt) och steker samtidigt som du rör om. När riset blivit varmt så gör du som ett hål i mitten utav pannan. Knäck där ned några ägg och sedan "viker" du som in och ut riset från kanterna, så att ägget fördelas jämt över risröran. När du inte längre har en klump ägg mitt i pannan så är det bara att röra om som crazy, och sedan har du galet god mat.
Går utmärkt att frysa in och värma på vid ett senare tillfälle.
Annars är gryta alltid bra. Rekommenderar korvgrytan härifrån.
Åtta:
Går utmärkt att frysa in och värma på vid ett senare tillfälle.
Annars är gryta alltid bra. Rekommenderar korvgrytan
låter super gott tack för alla tipsen
Åtta:
Stekt ris är grejen!
Ja, det är jävligt nice! Det är som wok fast med ris istället liksom. Enda nackdelen är att ris inte är särskilt miljövänligt :$
Fast en sak som är god i flied lice som inte är god i nudlar är vitt vin. Det är svingott när man gör en sån röra du pratar om, att dra i lite grönsaksbuljong och en skvätt torrt vitt vin (typ en deciliter av varje i en stor panna). Blir typ världens godaste mat.
Särskilt om man dricker samma vita vin till. Gärna flera glas