Har du tänkt på varför bananen blir svart i påsen?
-> Det är så att äpplen avger etylengas som kan påskynda bland annat bananers, avokadons och sharonfrukters mognad! Är de omogna kan du alltså ha de i en påse tillsammans med ett äpple över dagen.
Andra frukter som också avsöndrar etylengas är:
- Aprikoser, meloner, plommon, persikor, nektariner, papaya, passionsfrukt, päron och tomater.
Grönsaker som däremot inte mograr bra av etylengas är:
- gurka och squasch, som blir gula, bruna och sega i konsistensen.
- Dill och morötter får bitter smak.
- Sallad och purjolök blir gul och vissen.
- Bananer, nektariner, persikor och päron är också känsliga för etylengas och mognar mycket snabbt tillsammans med starka etylengasavsöndrare.
Nej såhär är det inte alls, det är Gud som gör det!!! Sluta veta om en massa saker!
Källa på det?
Mognar småflickor om man stopper in dem i en påse med äpplen?
Min banan ligger i samma skål som 3 fula äpplen.
Jag brukar aldrig blanda äpple och banan i påsen längre. Om bananen går sönder så vill man ju inte ta i äpplet.
Sånt visste jag när jag var typ 10
Tråden låst på grund av inaktivitet