Aviseringar
Rensa alla

Är det OK om jag röstar på detta parti (liberala partiet)


Chryseus:

Den definitionen går att applicera på mycket, exempelvis socialism.

Alla ismer är naiva och enkelspåriga, och att snöa in på ett givet tankespår är alltid farligt. Liberalismen råkar bara vara en av de allra värsta på den punkten.

Emulbitt:

Det viktigaste är om du ska rösta i vänstra eller högra blocket, där är skillnaderna som störst.

Det var det dummaste jag hört. M, FP, KD, C och S står för ganska exakt samma politik. C sticker ut lite med sitt extrema fackföreningshat, FP har gett sig fan på att köra Sverige i botten utbildningsmässigt (doktorander ska inte vara anställda utan tvingas ta studielån, privatägda banker ska ersätta CSN med kraftiga räntehöjningar och försämrade villkor som följd, en lag ska införas som förbjuder unga akademiker att tjäna mer än X kronor i månaden, lärare ska ägna all sin tid åt att jaga slöjor och sätta betyg istället för att undervisa, etc.) och KD sticker ut genom att de inte har någon egen åsikt om någonting utan bara följer vart M leder, men i grund och botten är skillnaderna väldigt små. Även MP står för en nyliberal politik men har lite lam retorik om djurskydd och integritet inpytsad i smeten.

Det blå blocket består av M-FP-KD-C-S-MP, det röda av V och det bruna av SD - där går de verkliga skiljelinjerna. Varför tror du vartenda riksdagsparti har uttalat sig om sin villighet att regera med precis vem som helst så länge de slipper V eller SD?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Gentlernen:

doktorander ska inte vara anställda utan tvingas ta studielån

Gentlernen:

privatägda banker ska ersätta CSN

Vaaaa, är detta sant? Aldrig hört om det, vafan 🙁
Hur nära ligger det i tiden att de ska genomföra sånt skräp?
Vill ha källor, faktiskt. Är det folkpartiet som förespråkar detta eller är det vissa idioter inom folkpartiet?


   
SvaraCitera

framtidstron är död:

Vill ha källor, faktiskt. Är det folkpartiet som förespråkar detta eller är det vissa idioter inom folkpartiet?

Jag hade visst misstagit mig; det är Erik Persson, ordföranden för Moderata Studenter, som vill frånta doktorander sin lön, och Centerpartiet som vill avveckla CSN. (Det är även C som tycker att vi ska se till att ​det lönar sig ännu mindre att utbilda sig i Sverige.) Folkpartiet har så mycket vansinne i sin utbildnings- och forskningspolitik att jag har en tendens att omedvetet associera de andra partiernas utspel i relaterade frågor till FP, så det var bra att du bad om källor så jag kunde korrigera mina felaktiga associationer.

​Folkpartiets utbildnings- och forskningspolitik är dock fullt tillräckligt stollig utan hjälp från C och M. En personlig favorit är deras naiva tro att en yrkesexamen från gymnasiet utan möjlighet att läsa vidare är någonting önskvärt för samhället eller individen i det moderna Sverige.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Gentlernen:

och Centerpartiet som vill avveckla CSN. (Det är även C som tycker att vi ska se till att det lönar sig ännu mindre att utbilda sig i Sverige.)

herregud så sjukt. Istället för att förbättra en statligt ägd verksamhet som inte fungerar så är privatisering lösningen på allt.


   
SvaraCitera

Angelize:

Är det OK om jag röstar på detta parti (liberala partiet)

Nej, det är fan inte ok! [no-no]

Skoja bara. Hellre det än SD. [cute]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Gentlernen:

Det var det dummaste jag hört. M, FP, KD, C och S står för ganska exakt samma politik.

Hur då menar du? Att de i stort har ungefär samma givna huvudmål är ganska uppenbart. Där kan du till och med räkna in V. Men om du pratar deras tillvägagångssättet för att uppnå respektives politik så skiljer det sig ganska markant. Och där väljer jag att lägga min röst på det blåa alternativets sätt eftersom att jag tror på det mer än på det rödgröna. Bidragslinjen är ingen linje som ger framgång.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Gentlernen:

Det var det dummaste jag hört. M, FP, KD, C och S står för ganska exakt samma politik

Vad har det med något som helst att göra?
Rösta man på miljöpartiet röstar man samtidigt på socialdemokraterna, röstar man på folkpartiet röstar man samtidigt på moderaterna.
Därför är det väldigt korkat att lägga en röst på centerpartiet om man inte vill att moderaterna ska vinna.

Det är blocket med flest röster som vinner, inte partiet med flest röster. Förra året hade ju socialdemokraterna flest röster av alla partierna, ändå vann moderaterna för de hade flest röster av de blåa.


   
SvaraCitera

Nä, de verkar dåliga. 🙁

Angelize:

Kvinnan äger sin kropp,

Men inte sitt barns kropp.

Angelize:

individer med intresse att försörja sig själva. Liberala partiet vill se en ökad invandring till Sverige.

Vi har redan individer med intresse att försörja sig själva, kan ju försöka se till att de får jobb först i alla fall.

Angelize:

att all form av utbildning ska drivas och ägas av privata aktörer. Statens uppgift är inte att bedriva utbildningsverksamhet.

I satliga skolor går pengarna till att förbättra skolan, och de ska inte gå med vinst. Men i privata skolor ska pengarna dessutom gå till feta rika onda giriga direktörer som ska suga ut miljoner åt sig själv som istället kunnde ha använts till skolan.


   
SvaraCitera