Aviseringar
Rensa alla

Är det okej med elitsatsning för barn?


Ämnesstartare

Bakric:
Elitsatsningar ska finnas inom alla områden, det är bara socialistiska fånerier att alla ska ha det lika dåligt.

eller hur


   
SvaraCitera

Jag har ingenting emot det.


   
SvaraCitera

Som jag ser det finns det 2 problem med det hela. Första och det största problemet är selekteringen och den för tidiga elitsatsningen. Fruktansvärt när en 10-11 årig fotbollskille får veta att dem inte duger och är bra nog och därför inte får vara kvar i laget. Snacka om att förstöra den personen framtida idrottsliv. 

Andra problemet är att kroppen inte är gjord för elitidrottande. Finns givetvis de som klarar det bättre än andra och det beror även lite på vilken idrott det är. Elitsatsas det från 8-12 års ålder är många slutkörda runt 20 års åldern både motivationsmässigt och kroppsligt. Känner många fd elitidrottare som är 25 år och yngre som är mer eller mindre förstörda av förslitningsskador. 

Från 15 år och uppåt kan jag tycka att det kan vara okej att elitsatsa men inte på bekostnad av att vissa inte får vara med och idrotta.


   
SvaraCitera
mens
 mens

det verkar vara rätt få som fattar vad det innebär att _elit_satsa på ngt


   
SvaraCitera

Kan på ett sätt förstå elitsatsning, t.ex. inom fotboll. Men man måste ha ett annat alternativ också, för barn som bara vill sparka boll och kul.

Någon form av balans måste man ju, för fan. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Absolut. Barn tävlar mot varandra i alla möjliga saker ändå, det är ett naturligt mänskligt beteende. Att låta de barn som VILL tävla på en mer seriös nivå kan vara mycket stimulerande och givande för vissa barn. Vi lever i ett sånt mesigt sosseland där all form av konkurrens ses som obehaglig samt det faktum att vissa är bättre än andra på vissa saker. Istället ska man fjanta omkring med mantran som "alla vann" bara för att inte riskera att göra någon ledsen. Tramsigt som bara den.


   
SvaraCitera

Tycker elitsatsning innan typ 13 är totalt trams och borde nästan vara förbjudet


   
SvaraCitera

Jag tycker att elitsatsning för barn är okej. Bara det är så att barnet själv vill tävla inom den sport den tävlar i. Det är tillexempel fel med föräldrar som anmäler sitt barn till en sport i kanske 3-4 årsålder och redan då i så tidig ålder försöker forma sitt barn till en elitisdrottare. Jag såg en film för inte så längesen, "I,Tonya" heter den. Handlar om en tävlande konståkare, Tonya Harding. I den får man se delar ur hennes barndom, om hur hon började med konståkningen. Hon själv gillade sporten och var väldigt begåvad, men hennes mamma försökte hela tiden forma hennes dotter till att börja "elitåka". Man ser sedan i filmen när hon är kanske runt 10, hon har helt tröttnat på konståkningen.
Detta var nog en dålig förklaring, men ni förstår om ni ser filmen.
En del barn förlorar sin barndom pågrund av föräldrar som tvingar på dem en sport för att de vill att barnet ska tävla på elit.
Om barnet själv vill, är elitsatsning helt okej tycker jag. Sedan kanske en 4 åring inte kan bestämma detta i så tidig ålder, då får väl barnet börja på det som en kul fritidsaktivitet och i senare ålder bestämma om det är något barnet vill satsa på.
//Thewiseman


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Hej! Om du vіll ha grаtis sех → http://vyx.se/y0p ← det fіnns många tjеjеr som väntаr på din pеnіs і dіn stаd 🙂 DESS GRATІS


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Hеj! Om du vіll ha grаtis sеx → http://vyx.se/y0p ← det fіnns många tjеjer sоm väntаr på din penis і dіn stаd 🙂 DESS GRATIS


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Hej! Om du vill ha gratis sех → http://vyx.se/y0p ← det fіnns många tjеjеr som väntаr på dіn penis і dіn stad 🙂 DЕSS GRATIS


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Hej! Om du vіll hа gratis sex → http://vyx.se/y0p ← det fіnns mångа tjеjеr som väntar på dіn pеnis i dіn stad 🙂 DESS GRATІS


   
SvaraCitera
Gifted

man kan val elitsatsa pa andra grejer ocksa isf. Varfor bara idrott? varfor inte biologi eller matematik?


   
SvaraCitera