Aviseringar
Rensa alla

Är du rädd för polisen?


Lennos

ToxicWithaHintOfSteam:

Jag brukade respektera polisen och deras jobb för samhället, tills en av mina vänner fick strippa och stå i kalsingar mitt på stan "för han såg misstänksam ut" Vilka jävla svin(han är typ arab). Sen har jag fått skit för jag hängde ute på kvällarna, och jag såg "kriminell ut"Ps: alla kvinnlia poliser jag har träffat på är aggressiva utahelvete, tror det är så i hela landetBtw inte för att detta har med den svenska polisen att göra har man ju sett på cops haha, snacka om över the line våld dom poliserna kör med.Jävla skit svarade inte frågan, Nej jag är inte rädd för dem, jag är rädd för vårat fucked up lagsystem som bara är bra om man är mördare, pedofil elr rånare

Sant! Alla kvinnliga poliser jag mött har också varit aggressiva som få! tror det beror på att dem är just kvinnor i en sån mansdominerad roll. Jag har hellre att göra med en manlig polis än en kvinnlig. [no-no]


   
SvaraCitera

Lennos:

Jag har hellre att göra med en manlig polis än en kvinnlig. [no-no]

True dat brotha, elr nått [cool]


   
SvaraCitera

Ja.


   
SvaraCitera
izb3l

Jag vet inte ärligt, det finns en del som missbrukar sitt yrke världigt mycket och även del som sköter det bra. Men jag har nog lite svaga rädslor för dom även om jag inte är kriminell haha.[cute]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jag tycker att det är rätt obehagligt. Beroende på situation. Det är mer vid direkt kontakt vid typ aktioner som de ofta är rejält skrämmande, men när jag blivit stannad för att ha sprungit så har de betett sig helt okej men lite påträngande. Andra gånger har de betett sig sjukt illa och varit allmänt nedvärderande/hånande.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Nej, men jag är så löjligt jävla lagligt så att det är nästan pinsamt. Men jag är rädd att jag ska hamna i en situationen där jag måste koppla in polisen, även om dem skulle vara på min sida, för jag noll förtroende för folket.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ja. Känner starkt obehag bara jag tänker på poliser, och det har gått såpass långt att mitt dagliga liv blir mer begränsat på grund av det. Gillar inte att vara ute ensam, särskilt inte om kvällarna. Vågar knappt delta i politisk verksamhet. Har mardrömmar ibland, särskilt efter att ha tvingats konfrontera poliser.

Har blivit illa behandlad av polisen flera gånger, även om jag klarat mig rätt bra jämfört med mina kamrater. Har till stor del sluppit fysiskt våld.


   
SvaraCitera
zent
 zent

Kan inte påstå att jag är rädd för poliser, men respekterar dem gör jag inte. Det är bra att kunna de rättigheter som finns när dem försöker trakassera dig.


   
SvaraCitera
zIGGE

Monty Cantsin:

Är inte rädd, vet att de är mig underlägsna och behandlas därefter.

haha fåne


   
SvaraCitera

Poliser är också människor. Precis som i alla yrkesgrupper finns rötägg inom polisen, det finns rasister, hustrumisshandlare, ekofifflare och alla möjliga. Dessa är dock i minoritet, och de flesta är helt vanliga hyvens medborgare. Håller man sig på rätt sida om lagen är risken minimal att få problem med dem (såvida man inte har otur och träffar på ett av måndagsexemplaren). Håller man sig inte på rätt sida av lagen kan det nog hända att man blir orättvist behandlad av bara farten.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

André Vifot Haas:

Är du rädd, eller har du någon gång varit rädd, för polisen?

nej. så länge man sköter sej o följer lagen så ska man inte behöva vara det? har kompisar som e rädda för dom .men det e ju för att de begår brott då o då [confused]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

"Någon gång varit rädd för polisen"

Klart man har!:

När man knarkar
När man åker motorcykel utan hjälm
När man har bråkat med något
osv, så den frågan var ju missvisande [no-no]


   
SvaraCitera

Nej, men polisen sprider en känsla av obehag, trots att man vet att man inte har gjort något. Är bland annat fotbollssupporter (i snutens ögon därmed huligan) och upplever alltid ett dåligt bemötande och har upplevt en mängd överträdelser på plats där de inte bara begår tjänstefel utan även kliver utanför lagen, och kommer undan med det. Nej rädd är jag inte, men jag ogillar polisen starkt.


   
SvaraCitera

André Vifot Haas:

Är du rädd, eller har du någon gång varit rädd, för polisen?

Finns ingen anledning att vara rädd för polisen om man inte gjort någonting fel. Så nej, jag är inte rädd för dem och aldrig varit det. Känner mig mer trygg när jag ser dem i närheten faktiskt.

Sen kan det vara scary (antar jag) under protester. Men oftast får många stryk under protester just pga att polisen har stor fokus på crowd-control. Inget som händer bara i Sverige, utan händer i alla länder. Sverige har betydligt "vänligare" crowd-control än många andra länder. Inte för att nämna de länder som skjuter på de som protesterar.


   
SvaraCitera

Vicarious:

Sverige har betydligt "vänligare" crowd-control än många andra länder

Ja det beror ju på hur man ser saken, att dom står o sprayar en hel fotbollsläktare med tårgas och slår så vilt omkring att de ger barn och äldre andnöd o blodiga sår/otroliga blåmärken kan ju ses som "vänligt"..


   
SvaraCitera