Aviseringar
Rensa alla

Är man rasist eller vafan?


Geigerzähler: Men är man för en ökad utvisning av invandrare bara för att de är invandrare och man på fullaste allvar tror att de ej kan vara en viktig del i vårat samhälle, då är man rasist.

Nu är det dock skillnad på invandrare och illegala invandrare. Illegala invandrare är sådana som fått avslag på sin asylansökan i landet med världens mest generösa invandringspolitik för att de saknar asylskäl, men trots det vägrar respektera beslutet och lämna landet frivilligt. Det ger ju dessutom en fingervisning om hur de kommer att förhålla sig till övriga lagar och regler. Sen har vi invandrare så det räcker och blir över. Vi behöver inte fler.


   
SvaraCitera

Agahnim: Det ger ju dessutom en fingervisning om hur de kommer att förhålla sig till övriga lagar och regler.

Fast det behöver ju inte alls stämma. Finns ju folk som ej får asyl trots, enligt mig, bra anledningar. Skulle också bryta lagen om det gjorde att jag fick ett bättre liv i ett annat land.

Sedan har ju jag på riktigt faktiskt dömts för narkotikabrott, två gånger, det betyder inte att jag kommer bryta andra lagar (eller den lagen) igen.

Agahnim: Sen har vi invandrare så det räcker och blir över. Vi behöver inte fler.

Detta gillar jag med dig, du är ärlig. Det är fint.


   
SvaraCitera

Greken:

Det där är dina egna slutsatser du försöker projicera på mig, jag har inte alls påstått att alla andra kulturer låser in sina döttrar. Men när det kommer till människovärde, jämställdhet, yttrandefrihet, korruptionsfrihet, miljötänk och dylikt så ligger Sverige i toppen i världen, tillsammans med ett fåtal andra kulturer (Norsk, Isländsk, Finsk, Nya Zeeländsk oftast).

Det går liksom inte att argumentera bort eftersom resultatet är tydligt i många mätningar. Jag misstänker att du hatar Sverige och försöker förminska landet, försök se det positiva istället. Å andra sidan så har det blivit just typiskt kulturellt svenskt att hata sitt land och sin kultur, tyvärr - till viss del även sig själv.

fast det är ju så du resonerar. 
jag hatar absolut inte Sverige och tycker verkligen att alla som kommer hit ska rätta sig efter våra lagar.


   
SvaraCitera

NiklasW: Erik skriver att kvinnor har sämre åsikter eftersom så många röstar på MP, som ju är i princip motsatsen till SD. Inget konstigt alls.

Tror hans poäng dessutom var att kvinnor resonerar mycket känsloargument istället för rim och reson och att det är därför MP har så stort stöd eftersom de använder sig av just känsloargument.

Geigerzähler: Fast det behöver ju inte alls stämma. Finns ju folk som ej får asyl trots, enligt mig, bra anledningar. Skulle också bryta lagen om det gjorde att jag fick ett bättre liv i ett annat land

Vad som är en "bra anledning" är ju ytterst subjektivt. Vad som är relevant är väl om deras anledning klassas som asylskäl enligt FN-konventionen och då frångår Sverige ändå från den väldigt många gånger. Sverige är världens lättaste land att få asyl i och t.om få stanna kvar i även om du begår grova brott, så om du inte får asyl ens här så beror det på två saker. Antingen att man är dålig på att ljuga ihop en bra snyfthistoria eller att ens historia inte räknas som asylskäl enligt FN och då kan man ändå överklaga i två instanser där det inte ens sitter utbildade jurister utan politiker som fattar beslut utifrån deras politiska agenda.

Sen ska vi inte glömma att de alltid kan ta hjälp av Aftonbladet som sällan tvekar att publicera en snyftis som ska beröra folks hjärtan om vilken inhuman invandringspolitik Sverige har.


   
SvaraCitera

Agahnim: Sverige är världens lättaste land att få asyl i

Att bara klappa sig på bröstet för att man är "bäst" är väldigt bakåtsträvande, på så vis sker ingen utveckling. Det ska ju inte vara dåligt i Sverige bara för att det är sämre i andra länder.


   
SvaraCitera

Geigerzähler:

Att bara klappa sig på bröstet för att man är "bäst" är väldigt bakåtsträvande, på så vis sker ingen utveckling. Det ska ju inte vara dåligt i Sverige bara för att det är sämre i andra länder.

Vi har ju fått liberalare och liberalare asyllagstiftning för varje år som går i motsats till andra europeiska länder som stramar åt sin, så skulle snarare vilja säga att utvecklingen går bakåt.


   
SvaraCitera

isola: fast det är ju så du resonerar. 
jag hatar absolut inte Sverige och tycker verkligen att alla som kommer hit ska rätta sig efter våra lagar.

Nej, dock verkar du uppfatta det som om att jag resonerar så.


   
SvaraCitera