Aviseringar
Rensa alla

Är på behandlingshem är nu sprutnarkoman.


thcl
 thcl
Ämnesstartare

Ennie_faggot_loser:

blir [sad] av att läsa detta

är de så hemskt?


   
SvaraCitera

Det är rätt hemskt


   
SvaraCitera
thcl
 thcl
Ämnesstartare

katamari:

Det är rätt hemskt

Utveckla gärna, känner flera i betydligt värre situationer men dom är ändå 30år...


   
SvaraCitera

thcl:

Utveckla gärna, känner flera i betydligt värre situationer men dom är ändå 30år...

Att vara så beroende av en substans att man är helt oförmögen att sluta tycker jag låter jättehemskt. Det var väl det bara.


   
SvaraCitera
thcl
 thcl
Ämnesstartare

katamari:

Att vara så beroende av en substans att man är helt oförmögen att sluta tycker jag låter jättehemskt. Det var väl det bara.

okej, ja de är väll kanske det, inte tänkt så mycket runt de bara att jag måste försöka sluta..


   
SvaraCitera

thcl:

är de så hemskt?

vet inte [shake] verkar jobbigt iaf


   
SvaraCitera
Zsasz

thcl:

och varje gång jag ska sluta så klarar jag det i några veckor sen samma visa igen

Få in någon rutin, någonting att byta ut den gammla vanan med, något som du gillar, kan vara allt från att istället börja träna några gånger i veckan till något så simpelt som att rita/måla så mycket som möjligt för att slå bort tanken (mitt egna val)..

thcl:

jag vill men ändå känns de som att jag inte för sista gånget tagit någon opiat för resten av livet, det kan jag aldrig säga. är det ett tecken på att egentligen inte villja?

Jag skulle inte säga att det är ett tecken på att inte vilja, utan istället ett tecken på att man aldrig vet vad som kommer, det må låta kliche, men man säger inte "Ta en dag i tagen" bara för sakens skull, du kommer i stort sätt alltid bli sugen, det gäller bara att alå undan tanken, som jag sa ovan, ett bra sätt att göra detta är att byta ut det mot något mindre destruktivt..


   
SvaraCitera

Brk g:

har vänner i samma situation och det verkar förjävligt.

Detta. Plus:

Jag var nära att gå ner mig på opiater/opioider (först tramadol, sen Subutex), men lyckades inse vad som höll på att hända bara några veckor in båda gångerna och har inte velat ta i skiten med tång sedan dess. Det här var ca 4 år sen.

Det var otroligt svårt att greppa vad som höll på att hända redan då, så jag kan inte påstå att jag egentligen har skuggan av en referensram kring vad du går igenom. Jag vet att det är stort, riktigt jävla stort. Det är sanslöst vad det gör med ens tankesätt, efter bara en kort tids intensivt bruk.

Om jag ska försöka säga nånting, så vill jag bara poängtera (som du naturligtvis redan vet) att en väldigt stor del utav beroendet är psykiskt. Det fysiska är en stor del när det gäller just opiater/opioider, men det kriget klarar du. Det finns ett slut i sikte, det handlar bara om att ta sitt straff och leva igenom det. Det är det psykiska du måste fokusera på.

Jag tror att man gör den fysiska abtinensen mycket värre för sig själv än vad den egentligen är, just för att man hypar upp det som nånting oöverkomligt. Har man verkligen bestämt sig till 100% så har man ändrat tankesätt till att man ta mig fan ska fixa det, istället för att utgå ifrån att det kommer bli så svårt att man nog inte klarar det ändå. Därifrån kommer det många säger om att det "faktiskt bara handlar om att vilja" - nånting som kan kännas som ett hån, jag vet, men det är väldigt tänkvärt.

En till grej: Låt inte nånsin folk trycka ner dig för att du har ett missbruksproblem. Låt inte nån få stämpla dig som en missbrukare utan en chans att sluta i sikte, för då väljer du att acceptera den sanningen för dig själv.

Tror inte nånting jag skrivit har varit till nån faktisk hjälp, men jag vill i alla fall säga att jag verkligen känner med dig och att jag är helt säker på att du kan ta dig ur det. Och jag hoppas du gör det.

Du är sjukt mycket mer än en drog.

Kram och lycka till!


   
SvaraCitera
thcl
 thcl
Ämnesstartare

Penstrokes:

att en väldigt stor del utav beroendet är psykiskt. Det fysiska är en stor del när det gäller just opiater/opioider, men det kriget klarar du. Det finns ett slut i sikte, det handlar bara om att ta sitt straff och leva igenom det. Det är det psykiska du måste fokusera på.

Ja de psykiska är jävligt mycke mer långdraget och kommer förmodligen finnas kvar länge länge... Dock det fysiska är inte direkt en lek heller, har klivit av metadon flera gånger tidigare efter en tids missbruk, dock så sägs ju metadon avtändningen vara värre en horsh avtändningen pga att den varar längre för metadons halveringstid är mycket längre. Visst jag har klarat det men jag har trott att jag skulle dö varända gång fasst jag vet att jag inte kommer göra det.


   
SvaraCitera