Aviseringar
Rensa alla

Är svensk press neutrala/objektiva?


Att svensk media inte är objektiva har bevisats allt för många gånger. Den som på allvar är intresserad av att veta kommer enkelt kunna se hur media vinklar otroligt mycket utifrån sin egen agenda. Att de som vinner på vinklingen håller fast i vid förnekelsen är dock inget konstig.


   
SvaraCitera

nej, det är inget man kan förvänta sig av pressen eller av något/någon annan heller. en korrekt världsbild kan bara finnas hos en själv.


   
SvaraCitera

Exner: Jämfört med vaD?

Bra påpekat! Jämfört med Nordkorea eller t.o.m. USA är de ändå rätt objektiva.


   
SvaraCitera

christover_bandy: en korrekt världsbild kan bara finnas hos en själv.

Solipsism?


   
SvaraCitera

Men nej. Alla har en agenda. 


   
SvaraCitera

Razor: nej, inte alls


   
SvaraCitera

christover_bandy: Razor: nej, inte alls

Borde inte den vetenskapliga metoden vara viktigare än ena egens åsikter när det gäller världens konstruktion? Du kanske redan menar så, men jag behöver ha det svart på vitt för att förstå bättre.


   
SvaraCitera

I Ryssland riskerar du som journalist att bli fängslad eller till och med mördad om du uttrycker regimkritiska åsikter. I Sverige kritiseras regeringens agerande och icke-agerande öppet hela jävla tiden. Går inte ens jämföra...

Sen är naturligtvis varken dags- eller kvällspressen särskilt objektiva i politiska frågor, men så har också de flesta av dem en politisk hemvist som de är öppna med.


   
SvaraCitera

Ni som säger att svensk media är bra bara för att den är bättre än "andra länders", tänk om tänk rätt.


   
SvaraCitera