Aviseringar
Rensa alla

Äta rå kyckling


OF 5:

man kan skita precis lika bra av nötkött

men salmonella kan man väl icke få..?[no-no][crazy]


   
SvaraCitera

Blivande_japan:

men salmonella kan man väl icke få..?

nä men chansen att få salmonella av kyckling är försumbar


   
SvaraCitera

Blivande_japan:

varför skulle en 4-åring vilja slicka på rå kyckling

Han börjar träna tidigt^^


   
SvaraCitera

Råder dig att ringa vår​dguiden om du är osäker.

Nummer till vårdguiden: 08-320 100.


   
SvaraCitera

Folk är himla rädda med kycklinghanteringen (sluta steka det genomvitt och snustorrt! Blä, slöseri med god mat.). Kan finnas andra bakterier i köttet än salmonella, särskilt om han slickade på utsidan av det. Avvakta och se om han mår dåligt, ring vårdcentral i sådana fall. Men det lär vara lugnt.


   
SvaraCitera

millaan:

Hur stor risk är det att han åker på någon slags magsjuka?
eller vad kan hända?

Inget man rekommenderar men avvakta. och ring sjukvårsupplysningen ifall något händer på telefonnr 1177.


   
SvaraCitera

OF 5:

människor har ätit rå djur i tusentals år det är ingen fara.. särskilt inte i vår paranoida värld

En svensk mage är definitivt INTE anpassad för att äta rått kött! Visst kött är mindre farligt... ex nötkött... medans annat kött... ex fågel (kyckling/höns) är bra mycket allvarligare. Likaså fläskkött kan det finns trikiner i om det är privatslaktat. Även fisk kan vara farligt.


   
SvaraCitera

m3lis:

å de gör inget om man äter lite rosa kyckling i ´sverige?

Jo.


   
SvaraCitera

Rå kyckling i sig är inte farligt. Det äter man ganska ofta i tex. Japan. Om kycklingen nuär smittad spelar det lite roll om man ätit eller slickat, blir han sjuk borde ni märka det rätt snabbt.


   
SvaraCitera

Brukar skära bitar av rå kyckling å stoppa i sallader[blush](Ni behöver inte påpeka att jag e konstig[mad])
Har också käkat råa ägg längre och aldrig haft några komplikationer =P


   
SvaraCitera

Blivande_japan:

2. varför skulle en 4-åring vilja slicka på rå kyckling

4-åringar stoppar allt de kan hitta i munnen. Hehehehe...


   
SvaraCitera

Det är nog ingen fara om det är svensk kyckling och om han inte tog en tugga av det. Har själv råkat äta både rå kyckling och rått fläskkött utan att bli sjuk.

Panda:

Har också käkat råa ägg längre och aldrig haft några komplikationer =P

Om det är för träning så är det fett onödigt då kroppen inte tar upp alla näringsämnen lika bra i råa ägg. / Geigerzählers bodybuildingfar


   
SvaraCitera

Geigerzähler:

Om det är för träning så är det fett onödigt då kroppen inte tar upp alla näringsämnen lika bra i råa ägg. / Geigerzählers bodybuildingfar

Medveten om det här. Det e mest av att jag inte pallar steka å koka då det tar onödigt lång tid ;0


   
SvaraCitera

Panda:

Medveten om det här. Det e mest av att jag inte pallar steka å koka då det tar onördigt lång tid ;0

Det går fort om man knäcker äggen i en skål, vispar lite och sedan häller direkt i kokande vatten. Då får man typ... Kokad äggröra, det är gott. [blush]


   
SvaraCitera

KingGurka:

4-åringar stoppar allt de kan hitta i munnen. Hehehehe...

nej, snare typ.. 2-åringar

tror iaf jag slutat med sådant när jag var 4...[shake]


   
SvaraCitera