Aviseringar
Rensa alla

Ätstörningar är en fejksjukdom


Tyrael
Ämnesstartare

timeisrunningout:

Jag vet att du redan fått höra att du är dum i huvudet. Men jag säger det en gång till. Du är dum i huvudet.

Du är helt jävla otrolig, inte konstigt att du fick ÄS. [tired]

Ja, så går det när man gång på gång skriver personangrepp och försöker dumförklara mig ytterligare, du har dig själv att skylla.

"Tänka om". Kan en cancerpatient "tänka om"? Kan en schizofren, eller deprimerad, eller bipolär människa "tänka om"?

Säg mig, din dumme fan, vad behövde du göra för att slippa ÄS? Behövde du medicinering? Kanske. Behövde du gruppterapi för att lära dig att du inte skall svälta dig? Mest troligt. Kan man bota cancer med gruppterapi? NEJ - och där går gränsen. Om man säger att ÄS är en sjukdom kan man lika gärna säga att alkoholister är sjuka, nej, och hur botar man alkoholister? Gruppterapi.

:

I allmän och historisk användning refererar alkoholism till ett tillstånd av fortsatt konsumtion av alkoholdrycker trots de hälsoproblem och negativa sociala konsekvenser det orsakar. Inom hälso- och sjukvården är alkoholism inte ett vedertaget begrepp eller diagnos

Du - med dina extremt retarderade påståenden kommer väl i och med mitt påstående ovan tro att jag motsätter mig doktorer, vilket är synd, fröken Einstein, tänk vad sorligt om ÄS slutat kallas sjukdom i sjukvården, du hade totalkrashat.

Även intressant hur det tas bort inlägg hursomhelst i denna tråden, idioter.


   
SvaraCitera

Det är ingen abnormalitet i hjärnan som ger upphov till depressioner, och allt som krävs för att sluta är att man ändrar uppfattning om det hela. Har noll empati för personer med depressioner då jag alltid har logik bakom mina tankar - och det är inte logiskt vara olycklig eller apatisk (no shit)

Nån som håller med?

Dold text: (Förstår du nu varför människor blev provocerade när du skrev som du gjorde?)

Also: Dold text: inb4 h8ters: Nej, jag tycker inte såhär, läs första inlägget, läs om hans åkomma (depression, han nämner att han lider av det i just det här inlägget), ?????? PROFIT!


   
SvaraCitera
time
 time

Tyrael:

Du är helt jävla otrolig, inte konstigt att du fick ÄS.

Jag fick ÄS för att jag drabbades av tvångstankar när det kom till mat och träning, inte för att jag upprepade gånger försökte diskutera med en redan förlorad människa på internet. Vad jag säger och gör på internet har alltså ingenting med just den psykiska sjukdomen att göra.

Tyrael:

Kan man bota cancer med gruppterapi? NEJ - och där går gränsen.

Nej, men mitt argument gällde inte själva behandlingen. Jag resonerade kring att du ser ätstörningar som ett fritt val, och jag svarade att det är lika mycket fritt val som att vara schizofren eller ha cancer. Hur man sedan behandlar en sjukdom är väl överhuvudtaget inte relevant, det är väl klart att du inte får strålbehandling om du drabbats av vinterkräksjukan.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -

Om du nu är deprimerad, varför rycker du inte bara upp dig? Gå upp ur sängen och umgås med människor som vanligt. Det är bara att tänka om, Tyrael, eller är du för ologisk för det?


   
SvaraCitera

Den här tråden är hilarious :D. Nej, vi har bara tusentals ätstörda för att de tycker det är roligt. Speciellt de andra medföljande åkommorna, som t.ex. depression och ett för livet försämrat immunförsvar. Skitkul!

Ja, det är nog bara att ändra inställning. Yes! Vilket jävla skämt [bigsmile].

Till TS: Är du själv deprimerad tycker jag dessutom du ska hålla din mun stängd angående andras psykiska åkommor, såvida du inte är ute för att stödja dem i deras kamp.


   
SvaraCitera

Visserligen för att jag kan jävlas och fåna mig med rätt mycket med folk på det här forumet. Men att öppet försöka måla upp ett stort samhällsproblem som någon form av, låt säga, "motkulturell trend" är inte bara sjuuukt respektlöst, utan också satans korkat. Jag är rätt övertygad att en stor majoritet av psykiatriker och/eller människor med någon form av kunskap kring kognitiv psykologi skulle kunna redogöra att du har helt fel utan att behöva anstränga sig något vidare.
Att du sedan försöker angripa personer i den har tråden som har/har haft äs är att sjunka rejält lågt.

Jag är nog knappast någon vidare förebild för människor, men det finns gränser för hur långt man kan gå när man ska börja klaga på folk. Försök ha lite självdistans.


   
SvaraCitera

Tyrael:

Har noll empati för personer med ätstörningar då jag alltid har logik bakom mina tankar - och det är inte logiskt vara underviktig eller överviktig (no shit)

Du är inte särskilt logisk, eller så är du oinformerad och bör bara hålla dig borta från diskussioner som denna. Hade du varit logisk, så hade du tagit hänsyn till det faktum att människor inte är särskilt rationella av sig.

Ditt fall låter väldigt likt ett annat jag kom i kontakt med. Tänker inte nämna vilken diagnos som ställdes, men dessa är tecknen:

a. du har en generell brist på empati
b. du är väldigt arrogant
c. du är uppenbart fascinerad av din egen "intelligens" (storhet) och andras "dumhet"
d. du söker likasinnade "logiska" personer, som direkt förstår och håller med dig och avfärdar alla andra som "ologiska" (ätstörda).
e. du är deprimerad

...för att nämna några.

Det låter som något man borde söka behandling för. Gruppterapi, eller något sådant, kanske? [wink]


   
SvaraCitera

haha psyko


   
SvaraCitera

du är en fejksjukdom


   
SvaraCitera

Tyrael:

Säg mig, din dumme fan, vad behövde du göra för att slippa ÄS? Behövde du medicinering? Kanske. Behövde du gruppterapi för att lära dig att du inte skall svälta dig? Mest troligt. Kan man bota cancer med gruppterapi? NEJ - och där går gränsen.

Alla sjukdomar botas inte med medicinering, det råkar bara vara det vanligaste sättet eftersom det är väldigt lätt att bara skriva ut ett recept och be personen gå hem.

[tard]


   
SvaraCitera

Du är fejk.


   
SvaraCitera

Tyrael:

allt som krävs för att sluta är att man ändrar uppfattning om det hela

Jag blir helt utmattad av att läsa den här tråden. Din okunnighet är verkligen lamslående och jag har svårt att se att några som helst argument skulle bita på din idioti.

Generellt sett har jag svårt för människor som tror sig kunna förklara invecklade fenomen som om det vore nåt enkelt. Det är väl såna man brukar ge benämningen

Tyrael:

mindre intelligent person


   
SvaraCitera

Ögon i en plåthink:

Detta skulle varit applicerbart om vi alla hade haft lika förutsättningar på alla plan och vis, men nu lever vi inte i någon liberal flumfantasivärld där det så är.

[love][blush]


   
SvaraCitera