Aviseringar
Rensa alla

Åka till London


Ämnesstartare

SkeletonGirl:
China Town de bästa jag vet. Hjärta

låter väldigt trevligt, vad finns där? vad för sorts nöjen?


   
SvaraCitera

jag skiter i vad som händer utomlands, förutom om någon blir våldtagen eller grovt mördad


   
SvaraCitera

stoner:

Vad menar du med "sunkig stad"? Äldre bebyggelse och äldre hus? Ja, London och the UK i allmänhet har behållit sin äldre bebyggelse i motsats till Sverige bl a Stockholm och Göteborg. Det är väl ett mirakel att Sthlm behållit Gamla Stan så det inte gått med Gamla Stan som det gjorde med de gamla Klarakvarteren som låg på Norrmalm och likaså Hagakvarteren i Göteborg som rivdes och massa nybyggda skitfula hus bygges istället. Tumme ned

Det är smutsigt, otroligt smutsigt, många förfallna byggnader som skulle behöva renoveras, många där som har väldigt dålig hygien osv osv


   
SvaraCitera

lisalotta: Vissa säger att det är sjukt dyrt men de flesta säger att det är billigt/ok priser.

Den stora frågan är väl vad du har för intressen och vad du vill göra och vad du vill shoppa? Allt är naturligtvis inte dyrare i London.

lisalotta: Tycker ni att det är värt att åka till London runt slutet av året och spendera nyår där? För ca 5-6 tusen för hotell + flyg för en vecka.

Nyår i London är en höjdare. Har många kompisar som varit där över nyår och de har alla tyckt det varit en höjdare. 5K - 6K kronor för en vecka på bra hotell (inkl hotellfrukost) och flyg är väl inte helt fel. Har faktiskt inte riktigt koll på vad charterpriserna ligger på. Vad hade du tänkt resa med för resebolag?

Ska bli intressant och se hur det går med BREXIT och hur det kommer att påverka resorna från EU till the UK?


   
SvaraCitera

lisalotta:

lol vad är det som är gay med London? 

För de finns bara massa britter


   
SvaraCitera

Aldrig varit där själv, men har fått tipset från några britter att det ska gå att hitta riktigt god mat till ett billigt pris på random matställen


   
SvaraCitera

hejjagvetintevadjagskaheta: Det är smutsigt, otroligt smutsigt, många förfallna byggnader som skulle behöva renoveras, många där som har väldigt dålig hygien osv osv

Att London och storstäderna och i synnerhet de stora industristäderna i England och the UK i allmänhet ser skitiga ut beror nog mycket på att de eldat mycket med kol och/eller koks (stenkol/brunkol) och därför ser hus och husfasader jävligt skitiga ut i största allmänhet. Dessutom är väl knappast renhållningen rent allmänt på gator densamma i London som i Sverige.

Än i dag 2019 är väl begreppet "fjärrvärme" i form av varmt vatten i kranarna och värme på elementen något som knappast är nämnvärt utbyggt utan de allra flesta privatpersoner använder gas för att värma upp både kranvatten och husen i allmänhet. Något som knappast gör storstäderna nämnvärt mindre skitiga.

Sedan om Londonborna rent allmänt har sämre hygien än vad svenskarna har har jag ingen uppfattning om.


   
SvaraCitera

Sedan ska man också tänka på att London har drygt 9 miljoner innevånare dvs nästan lika mycket som hela Sverige. Kartan är från Googlemaps.

storlondon.png


   
SvaraCitera

lisalotta:

wooow låter trevligt, vad är det som är billigt om jag får fråga? maten, kläder?

hmm både maten och kläder men att äta på resturanger eller mcdonalds tex kostar ungefär samma sak


   
SvaraCitera