Aviseringar
Rensa alla

Alla är oroliga för mig..


Ämnesstartare

Jag är en tjej på 13år. Jag är 166cm lång och för två veckor sedan vägde jag 65kg. Nu väger jag 59/60kg och jag kan inte ens komma ihåg senaste gången jag åt på riktigt utan att få ångest.
Allting började för ett par månader sedan, vi skulle väga och mäta oss i skolan hos skolsköterskan. Vikten har varit ett problem för mig sedan jag gick i tredje klass. Alltså jag är inte tjock, men jag har alltid vägt mer än alla mina kompisar. Skolsköterskan sa att mitt BMI var lite över normalt. Jag vet inte riktigt, men jag hade fått nog av att alltid väga mest. Jag slutade äta nästan helt.
Jag blev några veckor senare kallad till skolsköterskan igen, för en av mina kompisar hade varit hos henne och varit jätteorolig över mig för att jag inte åt något.
Nu har jag varit hos henne ett par gånger i veckan sedan dess, vi snackar och hon säger att jag har en allvarlig ätstörning.
Sista dagen nu innan jullovet så fick jag väga mig, då fick vi upp vikten som jag skrev ovan, från 65kg till 59/60kg på två veckor. Hon blev chockad och sedan avslutade hön samtalet med "Om du har gått ner ännu mer i vikt efter lovet så måste jag ringa och anmäla det här till anorexi/bulimi", typ något sånt. Vad menas med det? Vad innebär det? Vad kommer hända om jag fortsätter att svälta mig själv?

ÄNDRAT 2013-01-08 19:00

ÄNDRAT 2013-01-08 19:07
Hm...


   
Citera
Ämnesstartare

Det kommer inte att bli bra då, dåliga saker händer.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

vad fan tror du


   
SvaraCitera

Du kommer göra ditt liv till ett jävla helvete. Du kommer skada din familj och vänner (och dig själv) så sjukt mycket och förstöra en hel del relationer. Ingen kommer lita på dig då du säkert kommer ljuga om dina matvanor. Dina kompisar kommer lämna dig en efter en för att de inte orkar med dig och dina problem. Du kommer få det svårt med betygen. Du bestämmer ju själv om det låter lockande.

Dessutom så kommer du någon gång behöva gå upp i vikt igen. Om du går ner nå mer i vikt kommer du bli tvingad. När du svälter dig själv så blir din ämnesomsättning helt upfuckad och kroppen tar vara på allt du stoppar i dig ist. Om du äter 500 kcal om dagen kan de ändå bli som 1000 kcal. För att du ska få bra ämnesomsättning som möjligt måste du äta och sova bra. För att få tillbaka din rätta ämnesomsättning måste du börja äta normalt igen. Men gå inte för långt. Vänd nu medan du kan. Annars kommer du bara väga ännu mer i slutet än i början då kroppen kommer lagra ALLT du äter. Så du väljer ju själv.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

gått ner 15 kg tre veckor en gång ^^, lr tre månader?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tråden raderad från Forum PLUS/Ätstörningar


   
SvaraCitera