Aviseringar
Rensa alla

Angående ennie


time
 time
Ämnesstartare

Hej på er! Varning för en lång (men en viktig) text.

De senaste månaderna har ju varit ett enda sjå med att banna ennie flera gånger om dagen. Vi har också på senare tid i större grad fått ta emot pm från henne som verkligen inte håller en god ton. Jag har under veckan pratat med Jenni om hur vi ska lösa problemet. Vi kom fram till några olika alternativ när vi diskuterade med Lennie, och en tillfällig lösning (rent tekniskt) är att vi kan sätta in en block på mailinator, så mailadresser skapade med den applikationen inte längre kan registrera sig på UM. Som ni vet så reggar ennie sig nästan enbart med mailinatorkonton (plus andra troll) så det här skulle kunna sakta ner hennes process rejält, även om det kanske inte får henne att sluta.

Jenni och jag är naturligtvis också oroade för er trivsel och det är naturligtvis inte rätt att ni ska få ta emot pm och citeringar i forumet som är hotfulla, otrevliga och elaka, av den natur ennies inlägg och meddelanden då brukar vara. Vi överväger därför en polisanmälan, speciellt eftersom det förekommit dödshot/dödsönskningar. Vi är naturligtvis medvetna om att hon är sjuk och ser detta som en chans för henne att få hjälp, men vi är samtidigt oroade över att starta en kedjereaktion där saker och ting blir värre.

För att hjälpa oss rent juridiskt kommer vi ta fram mer tydliga riktlinjer för hur vi agerar i sådana här situationer. För att formulera sådana mallar vill Jenni ta hjälp av oss genom att få se exempel på olika låsningsmeddelanden och tillsägelser. Om vi alla hjälps åt att hitta våra egna tillsägelser/låsningar går det mycket smidigare. Ni kan posta dem här - ett eller två exempel räcker. (Det gäller inte bara otrevligheter utan också hur vi bemött rasistiska trådar, vi jobbar fortfarande på det också i och med Expos avslöjande i höstas. Alla exempel på vårt agerande är varmt välkomna, det hjälper oss med framtida formalia!)

Jag kommer också skicka moderatorguiden ni alla fått ta del av när ni började (förutom vi gamla rävar som fick förlita oss på sunt förnuft och Åtta Hjärta) till Jenni så hon ser vilka riktlinjer vi fått under starten.

Har ni några frågor är det bara att ställa dem här. Stor kram på er!


   
Citera

Låter bra. Är också osäker på hur en polisanmälning skulle påverka henne - det kanske skapar mer kaos på kort sikt - men samtidigt krävs det att någon utomstående reagerar eftersom hon så vitt jag förstått det inte har någon vidare kontakt med sin familj. Ju längre en psykossjukdom går obehandlad så... ja, dåliga prylar. Men vårt mål bör förstås vara att få bort hennes obehagliga beteende i första hand (vi har inget ansvar utöver det). Får se hur det blir när mailinator blockeras...


   
SvaraCitera
Exner

För egen del spelar hennes hot ingen roll, men framförallt gentemot Burken är jag mycket glad om det kan försvinna. Tumme upp för båda initiativ och metod.


   
SvaraCitera

Ennie lennie jenni ^^


   
SvaraCitera

jag kollade tillbaka hur många som använder mailinator adress och det är väldigt mycket bara ennie 


   
SvaraCitera

Ja. Men det finns också tusen andra likadana tjänster, så det blir antagligen lite katt och råtta över det. 


   
SvaraCitera

Gud vad bra att ni tagit upp det! Har också varit tveksam till polisanmälan på grund av det du beskriver, samtidigt tror jag dessvärre inte att vi har så mycket val. Vad är vårt alternativ? Att fortsätta såhär? Det är inte hållbart.


   
SvaraCitera

Har ni kommit nånstans med detta? Jag börjar tycka att det är väldigt påfrestande, ärligt talat. Mitt psyke är inte särskilt starkt just nu och jag är väldigt skör, varenda gång jag får PM om att jag borde ta livet av mig och elaka kommentarer i forumet så tar jag det väldigt hårt trots att jag vet att jag inte borde ta det på allvar. Det har fått mig att vilja avregga fem gånger nu. Känns jättetråkigt.


   
SvaraCitera
Exner

Hon varnades igår om att polisanmälan kommer att ske om hon inte slutar. Händer något från och med idag, skulle det därför vara bra om vi alla skriver ned det här för att kunna ta med oss vidare.


   
SvaraCitera

Ja, får liknande PM då och då, senast i går.


   
SvaraCitera

Har inte fått något pm, men låste just ett konto till


   
SvaraCitera

Fick PM senast igår kl 17:59 "ditt skabbkräk det är dags för dig att dö nu"


   
SvaraCitera

"du är en äcklig ful hora och du borde ta livet av dig"

01:45 i går.


   
SvaraCitera
time
 time
Ämnesstartare

Vidarebefordrar allt till Jenni. Ni är awesome och underbara människor och ni ska inte behöva ta det här!


   
SvaraCitera

Ledsen envis jäkel

ennie.png


   
SvaraCitera