Aviseringar
Rensa alla

Anti-svensk propaganda i TV4!


Flash:

Jag har inte sagt att det är genetiskt..

Det beror på att negrer är dumma, vilket i sin tur beror på dålig utbildning..
Utan utbildning ingen intellegens, utan intellegens ingen utbildning.
Det är en ond cirkel.

Bara man lyckas bygga upp ett välfungerande utbildningssystem och bra skolor. (Så länge inga "mugabes" eller andra idioter kommer till makten igen.)

Då är vi överens. Självklart behöver man bygga ut skolsystemet kraftigt i många Afrikanska länder.
Tyvärr lever gamla föreställningar om att svarta är dumma av naturen kvar bland många européer, så båda sidor måste dra sitt strå till stacken. Afrikanerna måste utveckla och demokratisera sina länder, och européerna måste börja se afrikanerna som sina jämlikar. Båda dessa saker är på god väg att lyckas, som tur är.

Flash:

Afrika har t.ex. några av världens bördigaste jordar och är en mycket resursrik kontinent.

Det är ju just på dom områden som har bördiga jordar (dessa är relativt små om man jämför med Europa som i princip är en enda stor bördig jord), t ex på Afrikas horn, som kulturcentra uppstått. I stora delar av södra Afrika är terrängen allt annat än gästvänlig, och där har man inte heller kunnat använda hästar pga tse-tse-flugan som sprider sömnsjuka. Att bedriva jordbruk utan dragdjur var komplicerat före traktorernas tid.

Flash:

Det kan dock förklara varför de allra innersta och södra delarna av Afrika till stor del stannade på stenåldersnivå, men man kan knappast skylla det på oss.

Nej, det var inte européernas fel att södra Afrika till större delen var efterblivet. Det finns det heller inga seriösa och erkända forskare idag som påstår.

Det har dessutom funnits en avancerad kultur i södra Afrika, nämligen Stora Zimbabwe


   
SvaraCitera
Flash
Ämnesstartare

Lallaren från Ibiza:

och européerna måste börja se afrikanerna som sina jämlikar

Precis som att afrikanerna måste sluta skylla allt på oss och börja ta eget ansvar.

Man kommer ingenstans genom att skylla ifrån sina problem på andra.


   
SvaraCitera

Flash:

Precis som att afrikanerna måste sluta skylla allt på oss och börja ta eget ansvar.

Man kommer ingenstans genom att skylla ifrån sina problem på andra.

Nej, det gör man ju förstås inte. Men den stora majoriteten av afrikanerna försöker inte skylla ifrån sig utan inser att ska man lösa ett problem så får man ta tag i det själv.
Vilka, förutom Mugabe och hans gelikar, är det som skyller allt på européerna?

Missade du btw att jag faktiskt skrev att

Lallaren från Ibiza:

båda sidor måste dra sitt strå till stacken


   
SvaraCitera
Flash
Ämnesstartare

Lallaren från Ibiza:

Vilka, förutom Mugabe och hans gelikar, är det som skyller allt på européerna?

Tjaa.. det är ju han och hans gelikar som bestämmer, och då spelar det inte så stor roll vad gemene "Kunta Kinte" tycker..

Sedan är faktiskt många afrikaner mer rasistiska än vad vi tror, många hatar vita människor, man blir bespottad och lurad på många ställen där nere om man är vit, naturligtvis är de flesta inte rasister precis som att de flesta europeer inte är rasister.

Jag har t.ex. träffat en afrikan som studerade i Sverige för ett antal år sedan och denne man ansåg att alla afrikas problem var de vitas och kolonianismens fel, å då var det ändå en ganska välutbildad person.

Som jag sa tidigare:

"Främst två grupper skyller fortfarande Afrikas problem på kolonialismen. Den första är diktatorer av typen Mugabe som skyller ifrån sig efter att ha kört sina länder i botten. Den andra är "socialister" i västvärlden. Enligt dessa är vita alltid skyldiga till allt otrevligt i världen, samtidigt som alla svarta är förtryckta offer som (mot sin vilja) "tvingas" till kriminalitet, korruption, krig och alla tänkbara grymheter.

Det var enligt vänstern fel av väst (USA) att 1992 gå in militärt i Somalia och stoppa 2 miljoner människor från att svälta ihjäl. Samtidigt var det lika fel av väst att inte ingripa militärt för att stoppa folkmordet i Rwanda 1994."


   
SvaraCitera

Flash:

Tjaa.. det är ju han och hans gelikar som bestämmer, och då spelar det inte så stor roll vad gemene "Kunta Kinte" tycker..

Han och hans gelikar bestämmer inte längre i så många länder. Demokratin har gjort framsteg i Afrika sen Kalla krigets slut, precis som i Latinamerika. Stormakterna har inte samma intresse av att hålla tyranner under armarna längre. Hårdföra diktatorer var vanligare tidigare, t ex Etiopiens Mengistu Haile Mariam (som idag lever i exil i Zimbabwe, beskyddad av Mugabe).
När stormakterna inte förser diktatorerna med vapen osv. längre blir det lättare för gemene "Kunta Kinte" att göra sig av med dom. Mugabe är dessutom över 80 år, så klockan lär snart klämta för honom.

Att det finns svarta som är rasistiska mot vita är självklart. Rasism är rasism oavsett vem den utövas av, och den ska bekämpas.

Angående socialister så hårdvinklar du. Dom har knappast en så enkelspårig syn på världsproblemen som du försöker få det till. Undantaget är vänsterextremisterna, men det gäller all extremism att den är enkelspårig.


   
SvaraCitera

Tråden låst på grund av inaktivitet


   
SvaraCitera