Aviseringar
Rensa alla

Antidepp


Ämnesstartare

Draug: hiskliga myrkrypningar :S

haha, känns som att alla utom jag fått det. fungerar bra för mig. hjälper framför allt genom att förlänga sömnen.


   
SvaraCitera

Draug: Jo precis, Skitsvårt att sluta med. Det räcker med att vara utan den endast någon dag för att abstinensen ska bli riktigt påtaglig, psyket blir helt förstört, man kan få självmordstankar och andra obehagliga tankegångar. +det fysiska i form av frossa följt av att man svettas något så olidligt, sen påverkar det matlust sömn och massa annat väldigt negativt. illamående och extrem ångest. Sen att ämnet till viss del är smärtstillande tror jag gör det ännu svårare att sluta. Sen kan det vara rent utav farligt att bara tvärsluta utan nedtrappning med. Ett riktigt hemskt läkemedel kan man lugnt säga om man är inne i en nertrappningsfas.

fy fan, det låter riktigt, riktigt vidrigt. är det meningen att man ska äta den typen av mediciner typ hela livet eller bara en period?

Draug: Det är väll ungefär så ssri är menat att funka så som du beskriver?

antar det eftersom man ger det mot ångest också, men ser inte riktigt hur det hjälper en om man är i en depression? delvis är man ju ganska avtrubbad som i att man typ inte orkar bry sig 

Draug: Jag håller med fullständigt, det borde vara en av de mest grundläggande sakerna en läkare får lära sig. Inom just det här området har jag sett mycket inkompetens i vården, så jag har undrat många gånger om det beror på bristfällig utbildning eller vad det nu kan vara. vissa saker är självklart att en läkare inom den inriktningen ska kunna men så är inte fallet. Borde inte vara något man bara glömmer tycker jag, det är ju ändå så pass viktigt så jag vet inte varför många läkare handlar som de gör.

nej det är väldigt märkligt. kanske får man lite hybris eller något (människor ser ju upp till läkare osv) och därmed tror mer på sig själv än saker man lärt sig tidigare. 


   
SvaraCitera
Draug

Schism: haha, känns som att alla utom jag fått det. fungerar bra för mig. hjälper framför allt genom att förlänga sömnen.

Jo det är väll en ganska vanlig bieffekt. Men skönt att du sluppit den i varje fall, hemskt när det kryper i hela kroppen sådär. Hoppas att det fortsätter funka bra för dig i framtiden!


   
SvaraCitera
Draug

Blivande_japan: fy fan, det låter riktigt, riktigt vidrigt. är det meningen att man ska äta den typen av mediciner typ hela livet ellerarrow-10x10.png baraarrow-10x10.png en period?

Ja det ärarrow-10x10.png verkligen inget man vill uppleva om det går att undvika :S samtidigt måste jag nog sluta någon gång. Fasar redan för det kan jag säga, man vill absolut intearrow-10x10.png hamna i ett läge där man blir utan, för då vet man vad som väntar.
Jag hararrow-10x10.png ingen aning faktiskt, men med tanke på bieffekterna så borde det ju inte vara en medicin som det ärarrow-10x10.png meningen att man ska äta livet ut. Fast samtidigt så kan epelepsi behandlas med den här substansen också och det är väll en sjukdom som man måste äta medicin för livet ut har jag för mig?

Blivande_japan: antar det eftersom man ger det mot ångest också, men ser intearrow-10x10.png riktigt hurarrow-10x10.png det hjälper en om man ärarrow-10x10.png i en depression? delvis är man ju ganska avtrubbad som i att man typ inte orkar bry sig

Har intearrow-10x10.png riktigt heller förstått hurarrow-10x10.png det är tänkt att det ska hjälpa om man är fast i en depression faktiskt, men när man är avtrubbad och intearrow-10x10.png orkar bry sig på samma sätt som man kan bli av ssri, så kan ju det bana väg för att gå in i en depression i sigockså. Så jag vet inte riktigt, en läkare skulle ju garanterat sätta in ytterligare en ny medicin för att motverka detta, det är jag övertygad om för det är den enklaste lösningen, även fast det kanske inte är den bästa lösningen.

Blivande_japan: nejarrow-10x10.png det är väldigt märkligt. kanske får man lite hybris eller något (människor ser ju upp till läkare osv) och därmed tror mer på sig själv än saker man lärt sig tidigare.

Ja det är möjligt,  själv hade jag ju mycket större förtroende för läkare förr innan jag kom i kontakt med psykiatrin. Nu flera år senare när man fått insikt i hur det fungerar och vilka brister som faktiskt finns, så är man ju mycket mer skeptiskt lagd angående läkares kompetens. Litar mer på mig själv om jag skaarrow-10x10.png vara ärlig, men jag tror det grundar sig i att jag råkat ut för dåliga läkare helt enkelt, det är synd i sig för det har fått mig misstro sjukvården ganska så rejält.


   
SvaraCitera

Draug: Jag har ingen aning faktiskt, men med tanke på bieffekterna så borde det ju inte vara en medicin som det är meningen att man ska äta livet ut. Fast samtidigt så kan epelepsi behandlas med den här substansen också och det är väll en sjukdom som man måste äta medicin för livet ut har jag för mig?

vad är det för form av biverkningar? ah, epilepsi går mig veterligne inte över, så det måste man nog medicinera mot jämt.

Draug: Harr inte riktigt heller förstått hur det är tänkt att det ska hjälpa om man är fast i en depression faktiskt, men när man är avtrubbad och inte orkar bry sig på samma sätt som man kan bli av ssri, så kan ju det bana väg för att gå in i en depression i sigockså. Så jag vet inte riktigt, en läkare skulle ju garanterat sätta in ytterligare en ny medicin för att motverka detta, det är jag övertygad om för det är den enklaste lösningen, även fast det kanske inte är den bästa lösningen.

haha ja, är ju standard hos läkemedelsbranchen att lösa biverkningar med ny medicin om inte annat vad jag förstått.

Draug: Litar mer på mig själv om jag ska vara ärlig, men jag tror det grundar sig i att jag råkat ut för dåliga läkare helt enkelt, det är synd i sig för det har fått mig misstro sjukvården ganska så rejält.

är väl inte så konstigt om du haft otur. ångest/depressioner och dylikt är rätt allvarliga saker som påverkar ens liv till väldigt stor grad, så att då möta den ena psykiatrikern efter den andra som inte är så bra på det de gör kan nog få en att tappa hoppet...


   
SvaraCitera
Draug

Blivande_japan: vad är det för form av biverkningar? ah, epilepsi går mig veterligne intearrow-10x10.png över, så det måste man nog medicinera mot jämt.

haha ja man bli mörkrädd för mindre baraarrow-10x10.png av att läsa biverkningarna på bipacksedeln om man säger så. Vissa biverkningar hararrow-10x10.png jag ju känt, mitt närminne har t.ex blivit mycketarrow-10x10.png sämre, svårare att tänka avtrubbad helt enkelt, väldigt trött blir man också.

Misstänkte det ja, knepig medicin den används både för att behandla epilepsi, neuropatisk smärta ocharrow-10x10.png generaliserat ångestsyndrom. Själv har jag den ju baraarrow-10x10.png emot ångest.

Blivande_japan: haha ja, är ju standard hos läkemedelsbranchen att lösaarrow-10x10.png biverkningar med ny medicin om intearrow-10x10.png annat vad jag förstått.

Ja det ärarrow-10x10.png verkligen standard från deras sida. Värsta ärarrow-10x10.png att man har ju råkat ut för det där 😛

Blivande_japan: är väl inte så konstigt om du haft otur. ångest/depressioner ocharrow-10x10.png dylikt är rätt allvarliga saker som påverkar ens liv tillarrow-10x10.png väldigt stor grad, så att då möta den ena psykiatrikern efter den andra som inte är så bra på det de gör kan nog arrow-10x10.png en att tappa hoppet...

Jo det där hoppet om att någon gång bli bättre har slocknat ett par gånger genom åren kan jag lugnt säga. Men man får försöka ta lärdom av både det bra ocharrow-10x10.png det dåliga man har upplevt helt enkelt och fortsätta framåt!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

närminnet ja... det har haft bättre tider.


   
SvaraCitera

Draug: haha ja man bli mörkrädd för mindre bara av att läsa biverkningarna på bipacksedeln om man säger så. Vissa biverkningar har jag ju känt, mitt närminne har t.ex blivit mycket sämre, svårare att tänka avtrubbad helt enkelt, väldigt trött blir man också. 

fy fan för att känna att minnet blir sämre, låter väldigt, väldigt obehagligt. mend et återställd när man slutar väll!? 

Draug: Misstänkte det ja, knepig medicin den används både för att behandla epilepsi, neuropatisk smärta och generaliserat ångestsyndrom. Själv har jag den ju bara emot ångest.

känns som att just medicin mot "huvudet" ofta brukar användas till så mycket olika saker...

Draug: Jo det där hoppet om att någon gång bli bättre har slocknat ett par gånger genom åren kan jag lugnt säga. Men man får försöka ta lärdom av både det bra och det dåliga man har upplevt helt enkelt och fortsätta framåt!

det är väl inte mycket annat att göra, dessvärre


   
SvaraCitera
Draug

Blivande_japan: fy fan för att känna att minnet blir sämre, låter väldigt, väldigt obehagligt. mend et återställd när man slutar väll!?

Ja det ärarrow-10x10.pngen bitter bieffekt, men inte så mycket att välja på förutom att sluta :S, jag tror det, har blivit det längre tillbaka i alla fall, men man blir ju lite nervig emellanåt och funderar på om närminnet verkligen kmr bli sig likt även om man lyckas sluta.

Blivande_japan: känns som att just medicin mot "huvudet" ofta brukar användas tillarrow-10x10.png så mycket olika saker...

Ja , man undrar ju om de verkligen planerat det från första början när de tog fram medicinen, eller om de bara kommit underfund med det på måfå allt eftersom...

Blivande_japan: det är väl inte mycket annat att göra, dessvärre

Nä vad ska man göra liksom. Man får försöka ha siktet inställt mot framtiden helt enkelt, även om det är långt ifrån just enkelt.


   
SvaraCitera

Draug: Ja det ären bitter bieffekt, men inte så mycket att välja på förutom att sluta :S, jag tror det, har blivit det längre tillbaka i alla fall, men man blir ju lite nervig emellanåt och funderar på om närminnet verkligen kmr bli sig likt även om man lyckas sluta.

förstår det, det låter inte kul alls.

Draug:

Ja , man undrar ju om de verkligen planerat det från första början när de tog fram medicinen, eller om de bara kommit underfund med det på måfå allt eftersom...

tror det är det senare. jag kanske har helt fel, men ibland känns det ju lite som att inte ens läkare/läkemedelsföretagen exakt vet hur medicinerna funkar, men ibland har lite tur och märker att "jo detta verkar ju typ ge någon form av önskat resultat"


   
SvaraCitera
Draug

Blivande_japan: förstår det, det låter intearrow-10x10.png kul alls.

Nä det är ett problem i vardagen helt klart, men det kunde varit mycket värre också så jag ska intearrow-10x10.png beklaga mig överdrivet.

Blivande_japan: tror det är det senare. jag kanske har helt fel, men ibland känns det ju lite som att intearrow-10x10.png ens läkare/läkemedelsföretagen exakt vet hur medicinerna funkar, men ibland har lite tur och märker att "jo detta verkar ju typ ge någon form av önskat resultat"

Tror jag med, har också fått den uppfattningen att det nog många gånger går till så. Är nog mer tur och slumpen som avgör ifall en medicin funkar snarare än expertis från läkarnas håll. I alla fall inom kategorin psykiatrimedicin.


   
SvaraCitera

ysomiwhy: (hatar när folk hakar upp sig på FEL grejer)

Sover Så gör du samma sak själv. Vad gulligt.


   
SvaraCitera