Aviseringar
Rensa alla

Antirasism tråden


Ämnesstartare

handendärnissen:

nepp men de tycker ju mer än halva sverige o klarar man över 20 öl så är man ju ascool.. eller nåt

Nej du är bara töntig som inte kan ha kul utan att dricka. Därför borde vi ta efter islam och förbjuda alkohol helt och hållet. Islam är ett föredöme på många aspekter.


   
SvaraCitera

dessiréschlyter:

Nej du är bara töntig som inte kan ha kul utan att dricka. Därför borde vi ta efter islam och förbjuda alkohol helt och hållet. Islam är ett föredöme på många aspekter.

jag dricker inte ofta o skryter inte om nåt heller, säger bara vad alla drickberoende pratar om


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

dessiréschlyter: Aa för jag har ju verkligen inget bättre för mig än låtsas vara antirasist för att irritera folk.

Så du föredrar invandrare framför svenskar?

Jag kan förstå om du har fler vänner som är invandrare än svenskar, men att skriva att någon nationalitet(i ditt fall, alla nationaliteter som finns i Sverige som inte är svenskar) är "bättre" än någon annan verkar bara vara smårasistiskt.

Varför dömer du dom inte som människor istället för över vilken nationalitet dom har?


   
SvaraCitera

Niklas: Har jag sagt det innan?

Nej men det är något som jag säger nu. Hur tycker du utsikterna ser ut för sd?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

dessiréschlyter:
Liksom. Invandrare har en kultur och en historia och vad har vi? Midsommar och sådana töntiga saker.

trollololololol


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

champuss:

Nej men det är något som jag säger nu. Hur tycker du utsikterna ser ut för sd?

Ganska dåliga numera med tanke på regeringen och de borgerligas omsvängning. Tror man kommer stanna på runt 20% tills dess att någon stor händelse sker som gör att kritik mot mångkulturen, islam i stort eller liknande blir något som svenska folket vill se och att man på så sätt får en funktion igen. Alternativt att konsekvenserna av nuvarande invandring blir extremt negativa och synliga i framtiden. Då kan SD öka igen och bli ett parti på 30%, potentiellt det största.

Jag ser det som fullständigt uteslutet att man hamnar i regering 2018, möjligtvis som stödparti ifall de borgerliga inte släpps fram som allians, och ifall de tillsammans med SD kan nå majoritet utan C. Det troliga är dock snarare att alliansen vinner valet och styr med passivt stöd från SD, som det var mellan 2010-2014, medan man fortfarande tar avstånd offentligt. 

2022, beroende på hur stora SD blivit, kan det bli svårare att stänga ute dem från ett aktivt samarbete. Är moderaterna är större än SD kan SD fungera som öppet stödparti, eller tom i regering. Därefter kommer SD minska. Är SD största parti utan egen majoritet, ja då blir det jävligt klurigt. Eventuellt S+M regering, då kommer SD troligtvis fortsätta öka. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Niklas: fortsätta öka.

Jag vet inte mycket om dig men jag har fått intrycket att du är en "mainstream SD:are", ganska mycket i linje med partiledningen. Tror på demokrati, rättssamhälle, förnuft osv. 

Min bild är också att partiledningen hittills relativt skickligt navigerat på vågorna av en allt besvärligare massrörelse. Nu när högern har vind i seglen så är det mycket som händer och det drar åt alla möjliga håll.

Det finns ju dels den mer elitistiska falangen i det fd. ungdomsförbundet, Motpol-folket m.fl. som försöker göra inbrytningar i den gamla konservativa borgerligheten.

Sen finns det de gamla nassarna som förut var organiserade i en separat nationell rörelse (SMR, NSF/SVP, Info14 mm.) som nu arbetar mer brett i ex. Soldiers of Odin som lockar till sig även många vanliga SD:are.
Och det finns massmedier som Fria Tider som tjänar som en brobyggare mellan SD och den antidemokratiska nationalismen. 

SD-ledningen vad man än må tycka om den är ju ändå demokrater i åtminstone samma bemärkelse som de andra riksdagspartierna är det. Man tror på val, rättssamhälle osv. 

Och SD har också under den nuvarande partiledningen försökt hålla rent hus med fascisterna, även om man ändå inte velat ta allt för skarpt avstånd för att inte stöta sig för mycket med de radikala. Och man förstås har även haft ett direkt samarbete med mer populistiska, demagogiska krafter i de olika nya massmedierna som man är så beroende av. 

Men nu... alltså det jag undrar är väl om du tror att SD-ledningen kan behålla kontrollen. Gräsrötterna tycks i ökad omfattning dras mot de mer extrema hållen.  Det blev en skarp splittring inom ”Folkets Demonstration” p.g.a. samarbete med nazister o huliganer. 

Det känns som att SD ändå lite tappat sitt momentum och många tappar tron till SD:s förmåga att åstadkomma de konkreta politiska resultat man hoppats på. Därför lär grogrunden för de olika antidemokraterna att fortsätta växa.

Hur bör man som Sverigedemokrat förhålla sig till den här utvecklingen? Tror du att SD kommer att göra en sväng mot att bli mer populistiskt (eller elitistiskt?), radikalt och odemokratiskt? Eller kommer de försöka fortsätta strategin med att etablera sig som ett invandrarkritiskt light-nationalistiskt liberalkonservativt mainstream-parti? Och kommer det i så fall komma till ett skarp brott med ytterhögern? Och vilka delar av den mediala infrastrukturen kommer man få med sig i ett sådant läge? 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Heilmann: Men nu... alltså det jag undrar är väl om du tror att SD-ledningen kan behålla kontrollen. Gräsrötterna tycks i ökad omfattning dras mot de mer extrema hållen.  Det blev en skarp splittring inom ”Folkets Demonstration” p.g.a. samarbete med nazister o huliganer.

Det är inte en bild jag delar överhuvudtaget. Skulle säga att det på gräsrotsnivå ser likadant ut som tidigare. Vissa avvikare ideologiskt, många hobby-politiker men absolut ingen som helst dragning mot antidemokratiska eller fascistiska rörelser. Folkets demonstration var inget samarbete med nazister eller huliganer utan det är en medial överdrift.

Heilmann: Tror du att SD kommer att göra en sväng mot att bli mer populistiskt (eller elitistiskt?), radikalt och odemokratiskt?

Nej, jag ser ingenting som tyder på det. Trenden är snarare åt det motsatta hållet, dvs att man blir mindre och mindre radikala. Det finns ingen som helst chans att SD skulle bli odemokratiska, det finns inga sådana personer inom partiet idag, det finns inget stöd helt enkelt. Tror man kommer vara ungefär som man är idag, eventuellt lite mer nedtonade för att öka möjligheten till samarbete med M och KD.

Heilmann: Och kommer det i så fall komma till ett skarp brott med ytterhögern? Och vilka delar av den mediala infrastrukturen kommer man få med sig i ett sådant läge?

Ser inte hur man kan göra det mer än vad man redan gjort. Och ser inte heller att det finns något man behöver ta avstånd ifrån. 


   
SvaraCitera