Aviseringar
Rensa alla

Behöver erat stöd


mynona

Hur många gånger brukar panikkänslor inför något visa sig vara berättigade i efterhand? Det brukar alltid visa sig efteråt att man blåst upp allt i onödan. det kommer säkert att visa sig att det bara var något slags stickprovsrutin eller dylikt. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

lisa20088: Det kommer gå bra! Du är stark! SkålMycket gladHjärta

s1cce: *bamsekram*

S3ON: kjam

Reeeetooo: Det kommer gå bra Hjärta

Maks:
LedsenHjärta

Agahnim: I dag, 21:40

Grvan: Klart det fixar sig geiger!

stereo total: du får en pug hug från mig <3

Åh, ni är så fina! Hjärta

Grvan: No doubt. No fucking doubt!

Nja, är högriskgrupp x2.

Agahnim: Varför måste du göra om testet?

Man ska göra tre tester tydligen, trodde det räckte med en direkt efter och sedan en efter 6 månader.

Tickstart: Hur säkert är testet? 95%? Tänk så många tusentals människor som varje år råkar ut för samma sak utan anledning till oro varje år.

Ska det vara stöd?!

FNÖ: det kommer gå dåligt

Förmodligen.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Geigerzähler: Man ska göra tre tester tydligen, trodde det räckte med en direkt efter och sedan en efter 6 månader.

Så du måste göra ytterligare ett efter detta som du fick mail om nu?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Agahnim: Så du måste göra ytterligare ett efter detta som du fick mail om nu?

Ja, risken finns väl att jag redan är smittad (testat positivt kanske, jag vet ej) och att de vill ta fler prover + prata om medicinering. Det går ju att medicinera bort i många fall, fördelaktigt om man är normalviktig KVINNA och nyligen blivit smittad... Så förhoppningsvis klarar jag mig hur som helst. Hepatit C är ju MYCKET värre än HIV. Hepatit C innebär ju nästan alltid att man måste få minst en ny lever... Och efter som att jag är dömd för narkotikabrott kommer jag ej att prioriteras, såå jag är i princip död om jag har det.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Geigerzähler: Ja, risken finns väl att jag redan är smittad (testat positivt kanske, jag vet ej) och att de vill ta fler prover + prata om medicinering. Det går ju att medicinera bort i många fall, fördelaktigt om man är normalviktig KVINNA och nyligen blivit smittad... Så förhoppningsvis klarar jag mig hur som helst. Hepatit C är ju MYCKET värre än HIV. Hepatit C innebär ju nästan alltid att man måste få minst en ny lever... Och efter som att jag är dömd för narkotikabrott kommer jag ej att prioriteras, såå jag är i princip död om jag har det.

När får du svar på det första testet? Händer det att testen kan visa olika och vilket är isf det mest tillförlitliga?


   
SvaraCitera

Geigerzähler:

Hepatit C är ju MYCKET värre än HIV. Hepatit C innebär ju nästan alltid att man måste få minst en ny lever... Och efter som att jag är dömd för narkotikabrott kommer jag ej att prioriteras, såå jag är i princip död om jag har det. 

kan typ inget om detta, men som jag förstod det blir 25% friska från det, och för resten tar det typ 20 år innan levern blir förstörd, borde man inte hinna få en ny då..?

styrkekramar i vilket fall, det är säkert bara en rutinkontroll, men förstår om du är rädd <3


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Agahnim: När får du svar på det första testet? Händer det att testen kan visa olika och vilket är isf det mest tillförlitliga?

Tror de kallat in mig igen efter som att jag var positiv på andra testet, det kan dock bero på att jag nyligen blivit vaccinerad mot hepatit B, alltså ett falskt positivt.

Blivande_japan: kan typ inget om detta, men som jag förstod det blir 25% friska från det, och för resten tar det typ 20 år innan levern blir förstörd, borde man inte hinna få en ny då..?

Ja, men de sätter en på listan först när levern är så pass dålig att den MÅSTE bytas ut. Har man dessutom som jag blivit dömd för flera narkotikabrott så är man ej en prioritet. Jag vet dock att om jag är smittad så är det från våldtäkten jag blev utsatt för, inget annat. Jag var negativ innan våldtäkten och efter det har jag ej utsatt mig för någonting riskabelt.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Geigerzähler: Ska det vara stöd?!

Ja, det behöver inte betyda något..? 🙁


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tickstart: Ja, det behöver inte betyda något..? 🙁

Jag får alltid den där biverkningen som 1 på 10000 får. Det är ingen tröst för mig att 25% blir friska, jag har ej sådan tur.


   
SvaraCitera

Geigerzähler: Ja, men de sätter en på listan först när levern är så pass dålig att den MÅSTE bytas ut.

fan vad svinigt...

Geigerzähler:

 Har man dessutom som jag blivit dömd för flera narkotikabrott så är man ej en prioritet. Jag vet dock att om jag är smittad så är det från våldtäkten jag blev utsatt för, inget annat. Jag var negativ innan våldtäkten och efter det har jag ej utsatt mig för någonting riskabelt. 

fy fan... håller tummarna för att provsvaret blir negativt


   
SvaraCitera

Många kramar till dig Hjärta Hoppas på det bästa för din skull!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

kram!


   
SvaraCitera
Draug

Geigerzähler: jag är i princip död om jag har det.

Infektionen försvinner utan behandling hos 10-50 % av dem som är smittade och oftare hos unga kvinnor än hos andra. Sen kan ju en rad olika faktorer väga in så klart men du har ju oddsen på din sida i varje fall, om proverna skulle visa sig vara positiva.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Draug: 10-50 %

Alltså jag är alltid den där 0,0001% som drabbas av de mest hemska av biverkningar, varje gång. Men ja, man kan ju hoppas.


   
SvaraCitera
Draug

Geigerzähler: Alltså jag är alltid den där 0,0001% som drabbas av de mest hemska av biverkningar, varje gång. Men ja, man kan ju hoppas.

Jag har också av någon anledning lyckats drabbas av helt osannolika biverkningar, vissa har ett jävla oflyt helt enkelt 🙁 men jag hoppas att du har flytet med dig denna gång! vet av egen erfarenhet att en leversjukdom är långt ifrån kul att vara drabbad av :S


   
SvaraCitera