Aviseringar
Rensa alla

Billigt och bra webbhotell


Om du inte nödvändigtvis behöver ha hosting i Sverige så kan jag ordna upp någonting skräddarsytt åt dig. Support osv sker på Svenska dock [wink]


   
SvaraCitera
Åtta

stentuff:

Vad hade ni betalat för en Svensk variant utav dropbox.se?

Ingenting extra jämfört med att ha datacenter i Tyskland eller USA. Så det beror helt på villkor och teknisk lösning. Skulle du t.ex. tillhandahålla en sjysst Linux-klient (vilket Dropbox gör, men t.ex. Sparkleshare har en äcklig Java-klient [cry]), kryptering av allt material jag laddar upp (så att inte ens du kan ha tillgång till det), enkel publik utdelning, stort utrymme, taggning utav individuella filer för lättare kategorisering, o.s.v. så kanske jag skulle kunna tänka mig att slänga en 50-lapp på dig. [wink] Fast i dagsläget skulle jag nog inte det ändå, för gratis Dropbox täcker mina behov.


   
SvaraCitera

Åtta:

Fast i dagsläget skulle jag nog inte det ändå, för gratis Dropbox täcker mina behov.

Jo, jag jobbar på att utveckla en uppladdningstjänst som är snarlik dropbox. Den stora skillnaden blir att den är Svensk*, den är billigare samt att det möjligen kommer att bli aktuellt med CDN för slutanvändare beroende på nyttjad trafikmängd.

Tanken är iaf att användaren betalar en smärre summa, får cirkus gurkus 10-15GB att ladda upp vad de vill, antingen genom www eller via programvara för win/lin/telefon (dock bara i tankestadiet än). All din data är säker och krypterad så att även om någon mot flrmodan SKULLE få tag i den så är den värdelös. Datan backas upp offsite varje dag antingen mot en liten summa eller gratis, får ta och kika på omkostnader för det isf.

* Den kommer alltså att vara hostad i Sverige/Skandinavien för bästa möjliga peering.


   
SvaraCitera