Aviseringar
Rensa alla

BLANDAT: Världens största hyllning till skärgårdsdoktorn Samuel Fröler


Ämnesstartare

Åh Samuel Fröler, du är som en dröm jag aldrig vill vakna ur. Du är mitt skratt och min sorg, min vardag och min helg. Vad vore jag utan dig, min underbaraste Samuel Fröler?

I de tuffaste situationer kan jag lita på din expertis. Du är mer läkare än någon läkare någonsin kommer kunna bli. Du skyller inte på Lupus eller har sex i något jourrum. Inte för att du har något, men ändå.

En dag vill jag bli lika fantastisk som du. Rädda fyllesjuka sommargäster i skärgården, trilskas med buttra sjuksystrar och leva under pseudonymen "Johan Steen". Ja, jag vet din hemlighet. Jag vet vad du egentligen heter. Men det är okej. Jag skulle aldrig skvallra. Aldrig om dig. Jag finns här, och du kan lita på mig.

Jag tänker inte beklaga mig över min uppväxt, nej aldrig. Men vad mer kan jag säga än att jag önskar att jag fått leva med dig på Saltö. Ditt hus är så fint, och din matlagning verkar så unik och din bil sprutar grus så vackert när du susar iväg med dödssjuka patienter.

Och nu ska du inte bli rädd älskade du. Jag har inte spionerat på dig. Nej gud nej. Jag har inte alls följt varje steg du tar. Tok heller. Det vore ju bara sjukt. Jag har några filmklipp med dig sparade på min dator, det är allt. Som spelas på repeat. Inget mer, så du ska absolut inte vara rädd.

Och den där rackarns Axel Holtman du har till svärfar, honom ska jag ta hand om! Vänta och se du bara. Aldrig mer ska han få gå dig bakom ryggen. Det vill jag lova. Inte när jag är klar med honom. Då kommer han avguda dig som den fantastiske vardagshjälte du faktiskt är, åh du underbaraste Samuel Fröler.

Och hans dotter Eva, henne ska vi inte ens tala om! Hur tänkte du där? Vad såg du i den där ... Kvinnan. När jag finns här. Väntandes. Längtandes. Trofastare än en Sankt bernhardshund eller en gammal Fiat Uno från '89.

Jag hade varit en otroligt mycket bättre mor åt Wilma än den där Eva någonsin var. Visst ... Jag må vara yngre än Wilma, men jag lever efter tanken att åldern inte spelar någon roll. Det viktiga är vem man är som människa och vad man väljer att göra med sitt liv. Vilka vägar man går och hur man tar tag i de problem som uppstår efter vägen. Lite som du Samuel. Du löser allt så perfekt och underbart. Och på så vis blir du perfekt och underbar.

Vet du vad det bästa är med dig Samuel? Det är att du är en sån man. En riktig karl. En kvinnas stora dröm. Du är så ansvarstagande och bestämd. Som ett stort träd i skogen som inte går att rubba på. Och du är så omtänksam och god. Nästan lite blåögd ibland. Som en kattunge som för första gången blir utsläppt genom altandörren och som sedan upptäcker att det är en inglasad altan. Ja, så skulle man nog kunna sammanfatta dig Samuel. Som en inglasad kattunge.

Världens underbaraste inglasade kattunge.

Åh du underbaraste Samuel Fröler.

----------------------------------

Händigt författad på en iPad med avstängd stavningskontroll. Be nice.. [smile]


   
Citera

Marielle Hagblad:

beklaga mig om min uppväxt

över min uppväxt

Marielle Hagblad:

fint, å din

och din, det är på några ställen som och:en blivit å:n

Marielle Hagblad:

Allt som är att jag har några filmklipp med dig sparade på min dator.

Här kan du kanske formulera om lite! Typ: "Jag har några filmklipp med dig sparade på min dator, det är allt." Ja, jag vet inte, jag är förkyld i hela hjärnan xD

Roligt Marielle! [bigsmile] Han är onekligen speciell denna Samuel. Jag skulle tycka det var svinkul om du listade typ Samuel Frölers bästa moments enligt dig, som en youtube-grej!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

   
SvaraCitera

Förutom Sophias korr:

Marielle Hagblad:

under pseudonymen 'Johan Steen'

"Johan Steen"

Marielle Hagblad:

och din bil sprutar så vackert grus när du susar väg med dödssjuka

och din bil sprutar grus så vackert när du susar iväg med

Marielle Hagblad:

Aldrig om dig, åh du underbaraste Samuel Fröler.

Marielle Hagblad:

bli rädd å ljuvaste Herr Fröler.

Marielle Hagblad:

åh du underbaraste Samuel Fröler.

Lite repetetivt. Försök formulera dig annorlunda. Blir snygg om du bara kör det i första stycket och sista meningen.

Marielle Hagblad:

den där...

mellanrum innan punkterna

Marielle Hagblad:

Visst... Ja

Likadant här

Hoho! Vilken ljuvlig text! Blev nästan lite kär i honom själv bara av att läsa den. Har inte så mycket att anmärka på, men som Sophia säger vore det perfekt om du kryddade till det hela med att slänga in lite klipp på hans bästa moments. Rubriken är kanske lite modest också. Det är ju för fan en GIGANTISK och OKRITISK hyllning. Och en helt fantastisk sådan! [y]


   
SvaraCitera

Marielle Hagblad:

än den där Eva någonsin var. Visst ... Jag må vara yngre än Wilma

Hahaha

Härlig text!!!

Det blir oftast så grymt bra med texter som är skriva med fokus på duet, om man får till dem alltså. Och det lyckas du verkligen med [y]

Och oj vad bra han är, ja hela serien är ju underbar!

André Vifot Haas:

Rubriken är kanske lite modest också. Det är ju för fan en GIGANTISK och OKRITISK hyllning

Verkligen! Och det är därför det är så roligt att den heter en liten, jag skulle nog tycka att det var ännu roligare om den hette något som var ännu mer blygt och försiktigt, så att kontrasten blir gigantisk [bigsmile]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Amy Karlsson:

blygt och försiktigt

Åh! Håller med!

"Några små ord om Samuel Fröler"

eller

"En modest kärleksförklaring till Samuel Fröler"

[love][love]


   
SvaraCitera

Marielle Hagblad:

"Några små ord om Samuel Fröler"

[love]


   
SvaraCitera

Amy Karlsson:

Och det är därför det är så roligt att den heter en liten, jag skulle nog tycka att det var ännu roligare om den hette något som var ännu mer blygt och försiktigt, så att kontrasten blir gigantisk

Marielle Hagblad:

Åh! Håller med!

Absolut. Problemet då är bara att det förutsätter att folk faktiskt klickar sig in på texten och läser den. Men det kan man ju inte ta för givet. Därför är det viktigt att rubriken lockar till läsning och då funkar "En gigantisk kärlekshyllning till Samuel Fröler" bättre än "Några små ord om Samuel Fröler".


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

André Vifot Haas:

"En gigantisk kärlekshyllning till Samuel Fröler" bättre än "Några små ord om Samuel Fröler"

Gud vad neggo ni skåningar är.. [wink]

Jaja. Är rädd att du har rätt. Får väl fundera ut en storslagen och magnifik rubrik i nivå med Samuel [love]


   
SvaraCitera

Marielle Hagblad:

Gud vad neggo ni skåningar är..

Neggo? Herregud, jag vill ju bara att du ska få så mycket uppmärksamhet som möjligt. Jag unnar dig alla de där beundrarmailen. Det vill jag att du ska veta.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

"Världens största hyllning till skärgårdsdoktorn Samuel Fröler" är ju säkert sant. Tvivlar på att någon skrivit så passionerat om honom tidigare...

Annars

"En gigantisk och öppenhjärtan hyllning till skärgårdsdoktorn Samuel Fröler"

eller

"En kolossal kärleksförklaring till skärgårdsdoktorn Samuel Fröler".


   
SvaraCitera

Marielle Hagblad:

"Världens största hyllning till skärgårdsdoktorn Samuel Fröler"

[y]


   
SvaraCitera

Uppe!


   
SvaraCitera

Tråden låst


   
SvaraCitera