Aviseringar
Rensa alla

Bli en stark/starkare människa mentalt


Ämnesstartare

ceka92:

håller inte med artikeln. slutsatsen är att man inte kan kontrollera lycka genom positivt tänkande. är hon lite dum i huvudet?

Tyck "hon" (intressant tolkning, Carl är tydligen en hon men okej) är dum i huvudet på egen risk. Du är bra på att tolka människor som dumma i huvudet skulle jag säga. Väldigt välutvecklad förmåga du har där. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Det är bara i motvind som en drake kan lyfta.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

NiklasW:
Det är bara i motvind som en drake lyfter.

Klassisk kristen insikt. Inget fel i den. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Bra tråd, skulle med behöva sådana tips ibland. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

space:

Klassisk kristen insikt. 

Jaså?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

ceka92: håller inte med artikeln. slutsatsen är att man inte kan kontrollera lycka genom positivt tänkande. är hon lite dum i huvudet?

Upplever inte att det finns praktisk eller teoretisk kausalitet mellan s.k. positivt tänkande och lycka. Anledningen till det är för att människor har en förutfattad idé om vad båda parter innebär. Begreppet lycka är dessutom systematiskt missledande i det svenska språket T.ex. om man försöker omvandla adjektivet till ett predikat så går det från att vara lycklig till att lyckas. Typ lycka = att lyckas. Således kan du bara finns lycka i de praktiska handlingar du faktiskt lyckas med. Du kan inte finna det i någonting utöver vad som ter sig just för dig. Det kan finnas en logik i att vara olycklig över det man misslyckas med men inte över saker som man inte lyckats med än (förutom i fantasin). Positivt tänkande är också bara semantiskt flum. Speciellt hur västvärlden har lyckats göra någon form av business av det. Varför är människor besatt av lycka om de inte vet vad är? Hur kan man isåfall veta att man inte upplevt det redan?   

ceka92: en stark person är den som ger råd, inte den som startar trådar på ungdomar.se

Hur är dessa motsatspar? UM är ju en bred platform för att ge råd till en massa människor pga. att man kan göra trådar eller är det fel? Hade du föredragit att ge råd till en individ i taget istället för flera när du har möjligheten?. Och vem har sagt att du är "stark" för att du kan ge "råd"? 

ceka92: De bästa vännerna skapar din lycka.

Du skapar din lycka. Andra är inte skyldiga dig det. Dina vänner må vara ett medium för hur du skattar dig lycklig, men det innebär att de bara gör dig såpass lycklig som du tillåter de att göra dig. Att prata om lycka som något slags beständigt fenomen som du kan uppnå om du "köper ytterligare en bok av Mia Törnblom om hur viktigt det är att vara nöjd trots pissjobb, fetma, identitetskris och småstadstristess" leder ju inte till utvekling, snarare apati typ som en religion (folkets opium here we go), och det är precis så resten av världen vill att du ska känna så du kan betala skatt som alla andra. Att tycka negativt om det mesta ger dock större möjligheter till i princip vad som helst för att ingen förväntar sig nåt av dig iaf. Tumme upp 
Här finner vi redan en korrelation mellan cynism och (någolunda likt) lycka. Det ter sig iaf mer sannolikt än att man blir lycklig av att tänka positivt.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

jag håller inte med. den genomsnittliga lyckan går att påverka genom att vara en stark person och inte tänka så mycket. lycka har jag aldrig pratat om.

det viktiga är självkänslan som man får genom interaktion med de som hyllar dig den du är innerst inne. som inte bara accepterar dig


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

KSENIA:
PROBLEMET ÄR VÄL ATT DU TROR ATT DU MÅSTE ÄNDRA PÅ DIG FÖR ATT MÅ ASBRA, NÄR DET EGENTLIGEN ÄR ACCEPTANS FÖR VEM MAN ÄR OCH VAD MAN GÖR SOM BEHÖVS. "VAD SPELAR DET FÖR ROLL OM 100 ÅR?" ÄR FAKTISKT 1 GANSKA BRA TANKE I MÅNGA SAMMANHANG MVH BRYR MIG EV. FÖR LITE OM DET MESTA

Tumme upp


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

menar att ändra på tankesätt, inte personlighet!


   
SvaraCitera