Aviseringar
Rensa alla

Blir ni på något sätt förvånade över rasismen/nazismen?


Ämnesstartare

loquor:

det växer, jag har statistik men orkante ta fram. skrev ju uppsats om detta. det växer i hela västeuropa

Det finns ju massa rapporter och statistik på hur rasismen mot afrosvenskar har ökat. Jag tror jag läste någonstans att En studie som gjordes visar att av de 102 personalansvariga som intervjuades ansåg en av tjugofem att det skulle utgöra en källa av oro om de anställde en afrikan. att de finns en oro för ens existens.

Sedan har ju Svenskarnas parti 30 kommuner vilket är världsrekord säger också en hel del. Folk tror att bara för att Sverige inte deltog i nazityskland eller annat rasism förr i tiden så är inte Sverige rasistiskt. Men Sverige var ju med under den atlantiska slavhandeln och även skapade rasinstitut. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

mynona:

En av de största hindren för att lära sig av historien är just att den inte görs tillräkligt allmängiltig: i tex alla de mängder av romaner och filmer som görs om Nazityskland beskrivs den så specifikt att man får intrycket av att en sådan sak endast kan hände i just Tyskland under just 1930-talet: man använder tyska ord som "fraulain", i stället för "fröken", man säger "tyskar" i stället för "nazister" etc. En annan sak är att man trycker oerhört starkt på att offren för nazismen var just "judar" i stället för "människor", vilket skapar avstånd och gör det mer historiskt specificerat och därmed försvårar en nutidsidentifikation eftersom det knappast är judarna som skulle bli syndabocken om förintelsen inträffade i Europa idag - medan därmed alla andra offer för nazismen, som invalider, psykiskt sjuka och homosexuella skulle bli offer även nästa gång, etc. Nej, majoriteten människor lär sig inte av historien, men de kanske kunde ha gjort det. 

Sant! Hade inte tänkt så mycket på det innan, men du har helt rätt (som vanligt)


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

GamerAdam: Du säger ju först att 1000 personer i Sverige ger ett relativt statistiskt säkerställt resultat på vad hela svenska folket tycker, med undantag av ett par felprocent. 

Ja vilket betyder att 4000 i sig inte behöver vara för lite för att ge ett statistiskt underlag. Sen säger jag inte att denna video bevisar att 100% av alla muslimer tycker som dem.  Det enda jag ville visa på var att  argumentet "det är bara 4000 därför kan det inte stämma"  inte håller.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

NiklasW:
Ja vilket betyder att 4000 i sig inte behöver vara för lite för att ge ett statistiskt underlag. Sen säger jag inte att denna video bevisar att 100% av alla muslimer tycker som dem.  Det enda jag ville visa på var att  argumentet "det är bara 4000 därför kan det inte stämma"  inte håller.

Förövrigt var det där bara en föreläsning såg det ut som, och har ingen verklig verkan på vad dom egentligen tycker, 
Förövrigt är den typen av tolkningar problematiskt, sen om dom är muslimer eller inte går att diskuteras, 

Du kan läsa härunder varför hadith inte får följas, Mullahs är en väldigt oislamsk konstruktion, som ja antar att han som stod och snacka var
du kan läsa härnere om varför mullahs är väldigt oislamskt 
http://www.progressive-muslim.org/Quran-alone-and-no-hadith.htm

http://www.progressive-muslim.org/blindly-following-a-religion.htm

http://www.progressive-muslim.org/Merciful-Allah-vs-merciless-mullah.htm


   
SvaraCitera

Anura, skriv om något annat för en gångs skull.


   
SvaraCitera

dagens nazister förvånar mig varje dag. 
herre gud, lite late to the party liksom. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Det som växer runt om i Europa är snarare partier som Sverigedemokraterna. Det är i stort sett en norm runt om i Europa att ha ett parti som Sverigedemokraterna i riksdagen/parlamentet. Det är inte så konstigt som både svenska politiker och svensk media vill få det att framstå som. Sverige är outsidern i sammanhanget.

Media och svenska politiker har lyckats engagera barnfamiljer och vanliga Svenssons så pass mycket med sin anti-SD-propagande så de lurar dem att
ansluta sig till vilka demonstrationer som helst, även sådana
som är organiserade av den revolutionära vänstern. Är det något som är farligt OCH förvånande så är det när vanliga människor luras in i extremisternas värld på grund av den fiktiva rasismen som sägs existera runt varje hörn i Sverige.

Det har till och med gått så långt att de politiska blocken propagerar om att de vägrar samarbeta med SD när alternativet är att tappa makten. De samarbetar hellre över blockgränserna, vilket får svensk politik att framstå som ett ännu större skämt i internationella sammanhang.

Ett samarbete med SD skulle idag innebära politiskt självmord, vilket inte ens skulle vara på kartan i ett annat europeiskt land.

Alliansen fick min röst i förra valet och jag skulle hellre se ett samarbete med SD än att förlora makten i höstens val. Jag har ett eget filter gällande vad media och de svenska politikerna propagerar om. Därav har jag avdramatiserat partier av Sverigedemokraternas sort.

Att rasismen/nazismen skulle växa runt om i Europa är än en gång bara en fiktiv verklighet som bara svenska politiker och media vill tuta i oss.


   
SvaraCitera