Aviseringar
Rensa alla

Brännhål i dunväst


Ämnesstartare

Hej!
var på fest i för någon helg sedan då någon gick in i min dunväst med en cigarett. Det blev ett 0,5cm brett hål. Västen är marinblå och av märket colmar. Vill helst inte slänga den så behöver lite tips på hur man lagar den utan att bryta alltför många modelagar


   
Citera

Det sägs ju att silvertejp fixar allt... Nej men vet ej. Hur syr man i sådant ytmaterial? Annars kanske det endast är att ta en bit liknande material och sy på ifrån insidan. Det simplaste antar jag. Fast annars kan du nog lämna in den hos professionell person som kan fixa den snyggt för en peng.


   
SvaraCitera

du kan skryta om att du har blivit skjuten med en .22 long Blink


   
SvaraCitera
durga

lägg upp en bild på hålet! om ciggen brände hela vägen igenom västen (alltså yttertyget + dunstoppningen + fodret) så är det väl enklast att sy över en liten lapp på in- och utsidan. om det är pyttepyttelitet och inte sitter på något särskilt synligt ställe så kan man sy ihop hålet direkt som det är, med nål och tråd, men då kan det bli som en liten bula eller grop där vilket ser fult ut. ifall du pallar köpa sådant kan man säkert också laga det med sådan typ av limmad lagningsväv som man har för att laga revor i tält med, alltså färdiga ark av ett slitstarkt nylon- eller polyestertyg som har lim påstruket på ena sidan, som man kan använder ungefär som "tejp" på hålet och det håller bra + kan smälta in med ursprungsmaterialet om man hittar rätt färg på väven. sånt kan man köpa på en större sport/friluftsbutik som också säljer tält, men det finns säkert liknande grejer (lagningsväv) inne i en tygaffär också.


   
SvaraCitera