Stringburka:
Iofs mer än 2,5 dl nu när jag tittar på det, låg densitet, men inte mer än 3,5-4 dl.
tro mig jag har gjort två satser sojamjölk på det mjölet de tär ca hälften kvar. fast jag har risentas mjöl, är det samma som du har?
Stringburka:
Är det billigare att köpa bönor och göra eget mjöl? Har inte mixer själv, men är ofta hos mor och far och kan säkert snylta på deras.
jag vet inte, men det känns som att det är så otroligt mycket jobb att det inte är värt det mer än för att man ska ha gjort allt själv.
internet:
tro mig jag har gjort två satser sojamjölk på det mjölet de tär ca hälften kvar. fast jag har risentas mjöl, är det samma som du har?
Coolt, samma som jag har. Använde du mindre än de skriver i receptet då? Kan tänka att det skulle bli för tjockt med 20% torrvara iaf.
internet:
jag vet inte, men det känns som att det är så otroligt mycket jobb att det inte är värt det mer än för att man ska ha gjort allt själv.
Mjo, är väl lite så. Ska dock försöka odla sojabönor nästa år, så då måste jag lära mig det 🙂
Gör kladdkaka med bitar av blockchoklad. Och nötter om du har några. Eller så kan du göra brownies.
Här, ta ett recept. http://allrecipes.com//Recipe/vegan-brownies/Detail.aspx
Du kan byta ut vaniljextrakt mot en matsked vaniljsocker.
Stringburka:
Ska göra rapport sen
väntar spänt osv!
Stringburka:
Är det billigare att köpa bönor och göra eget mjöl? Har inte mixer själv, men är ofta hos mor och far och kan säkert snylta på deras.
Mixer är inte rätt väg att gå om man vill göra mjöl av torkade baljväxter. Prövade det med kikärtor en gång.
mediakatt:
Och nötter om du har några. Eller så kan du göra brownies.
åååh kom på har massa hasselnötter! Har iofs även baklavadeg och honung, så skulle kunna göra baklava, men tänkte bjuda in grannen och har fått för mig att hon ej gillar det.
mediakatt:
Mixer är inte rätt väg att gå om man vill göra mjöl av torkade baljväxter. Prövade det med kikärtor en gång.
Ah några rekommendationer? En rejäl blender kanske? Hur gick det för dig?
Stringburka:
åååh kom på har massa hasselnötter! Har iofs även baklavadeg och honung, så skulle kunna göra baklava, men tänkte bjuda in grannen och har fått för mig att hon ej gillar det.
Du kan fråga henne?
Stringburka:
Ah några rekommendationer? En rejäl blender kanske? Hur gick det för dig?
Inte egentligen. Mixade i en halv evighet med en del grovkornigt mjöl som resultat, men majoriteten av kikärtorna var mest kantstötta. Köpte kikärtsmjöl i färdig form istället. Tekniskt sett antar jag att mixer är rätt väg att gå, men det verkar ganska ovärt.
mediakatt:
Du kan fråga henne?
orkar ej
mediakatt:
Inte egentligen. Mixade i en halv evighet med en del grovkornigt mjöl som resultat, men majoriteten av kikärtorna var mest kantstötta. Köpte kikärtsmjöl i färdig form istället. Tekniskt sett antar jag att mixer är rätt väg att gå, men det verkar ganska ovärt.
Mjo. Kikärter är ju dock ovanligt hårda om man jämför med det mesta annat.
Vad tror du händer om man först blötlägger dem lite halvt, maler, och sedan torkar "geggan" på svag värme i ugn?
Stringburka:
Använde du mindre än de skriver i receptet då? Kan tänka att det skulle bli för tjockt med 20% torrvara iaf.
nä följde receptet.
Stringburka:
Mjo, är väl lite så. Ska dock försöka odla sojabönor nästa år, så då måste jag lära mig det 🙂
häftigt, är det enkelt?
Stringburka:
Vad tror du händer om man först blötlägger dem lite halvt, maler, och sedan torkar "geggan" på svag värme i ugn?
Funderade också lite på det nu. Känns ju som om det borde gå, i synnerhet om man ser till att de inte är blöta när man maler dem. Fast är det enbart sojamjöl du ska ha det till så kan du ju göra det från bönor också.
mediakatt:
Känns ju som om det borde gå, i synnerhet om man ser till att de inte är blöta när man maler dem. Fast är det enbart sojamjöl du ska ha det till så kan du ju göra det från bönor också.
Jomenprecis 🙂
Ska testa när jag börjat odla.
vissel:
Ska göra rapport sen
vissel:
väntar spänt osv!